Berätta om din bok!

Agent Robertsson handlar om vårt kära Sverige som vi inte har sett det förr. Boken skildrar hur vardagen skulle se ut om det fanns ett lagligt, statligt organiserat sätt att ta livet av andra medborgare. I boken finns ett företag kallat "ADAB" (Aktiv Dödshjälp AB) som har varit aktiva sen tidigt 70-tal, och som nu har blivit tillgängligt för allmänheten.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram
under skrivprocessen?

Idén har funnits länge, men det var inte förrän jag började ta upp
skrivandet ordentligt för några månader sedan som jag bestämde mig för att skriva ner den. Den växte fram ur en novell, som många av mina tidiga verk, men historien växte mycket riktigt fram under själva skrivandet. Innan jag visste ordet av det satt jag med en kortare roman.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag blir inspirerad dagligen av situationer som jag ser, hör och
fantiserar om. Jag har ett enormt arkiv av idéer som jag kan plocka fram när skrivarlusten faller sig på. Med stöd från vänner och familj är det inte alls omöjligt att det kommer fler böcker från mig i framtiden.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

De är inte särskilt förvånade! Jag har skrivit så länge jag har kunnat hålla i en penna, så det här var bara ett naturligt steg i rätt riktning.

Skriver du på något nytt nu?

Absolut, jag skriver ett minimum på fem sidor om dagen. Det mesta publicerar jag gratis, som noveller, men det finns redan nu idéer till längre verk som kan hamna i bokhandeln.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Rutin och självdisciplin. Även om det känns svårt att hålla sig till
en regel som "fem sidor om dagen" så är det viktigt att man inte
tappar greppet om skrivandet. Om man missar en dag så kanske man missar två. Missar man två kanske man helt tappar suget till att skriva. Den vanligaste anledningen till skrivkramp är att man låter händerna bli kalla.

Varför ska man läsa din bok?

Den är obehagligt äkta. Situationen som utspelas i boken känns så otroligt onaturlig när man först hör om den, men när man väl börjar läsa är det inte svårt att känna att det som sker verkligen skulle kunna hända i vårt eget samhälle. Det är en bild av en framtid jag vill att vi alla ska undvika.

Vad gör du när du inte skriver?

Läser, simmar, lagar mat och lever ett vanligt, osynligt liv.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Det finns ingen bestämd målgrupp. Den här boken är till för de som vill se vårt land med nya ögon. Jag tror att det finns många där ute som skulle uppskatta tankarna som den här boken planterar.