Berätta om din bok!

Noel skrevs under min gymnasietid och handlar om att växa upp som homosexuell i en småstad och de känslor av utanförskap man kan känna.

Romanen tar upp resan som Noel gör i sitt accepterande och handlar mer om den inre processen än om den yttre världen.

Men Noel är även en bok om att finna kärleken och vilket pris vi måste betala för den.

Boken växte fram under några års tid och tog en helt annan vändning än vad som var tänkt från början, Noel började leva sitt eget liv och i slutet var han inte alls lik mig vilket han var från början.

 

Vad inspirerar dig i ditt skrivande?

Jag inspireras av frustration, liksom Linda Skugge så drivs jag mycket av hat, avundsjuka och bitterhet, men väljer att kanalisera det till inspiration och företagsamhet istället. Jag skriver för att bli läst och för att kunna påverka.

 

Hur reagerade din omgivning när du plötsligt var publicerad författare?

Med stolthet, mamma har krängt böcker till alla på jobbet.

 

Skriver du på något nytt just nu?

Jag har en bok som korrekturläses och som jag ska sätta mig och skriva om när det är klart, samtidigt som jag skriver på en ny roman.

 

Har du några tips till andra som vill skriva en bok?

Skriv, det är det enda. Prata inte så mycket utan sätt dig ner och skriv.

 

Varför ska man läsa din bok?

Varför skulle man inte? Den är bra och tar upp ett viktigt tema.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag pluggar till kulturvetare och jobbar med en hel del olika projekt.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla unga homokillar där ute som känner sig osäkra, oälskade och äckliga. Här, Noel är till för er. Alla kristdemokrater, homofober och andra som behöver inse vad deras attityder gör med människor. Alla beslutsfattare som behöver förstå att även unga killar kan må dåligt.

Men Noel är först och främst till för de unga killarna, jag viker stor del av mitt liv åt att vara förebilden jag aldrig hade när jag växte upp.