Berätta om din bok!
Boken handlar om fyra kvinnor. De har alla upplevt svek, misshandel och förnedring, otrohet och död. Vågar de tro på en bättre framtid, börja på nytt? Eller är det kanske bättre att leva ensam? Men den handlar också om vänskap och människors vilja att hjälpa varandra.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag har alltid tyckt om att skriva. Och att läsa. Som pensionär fick jag lite tid över och plockade fram en del gammalt material bl. a från en skrivarkurs jag läste  för några år sedan. Det blev en jätteroman, rörig, ostrukturerad och omöjlig! Men efter lite hjälp från Lennart Guldbrantsson på Vulkan och åtskilliga timmar vid datorn blev det till sist en bok

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag tycker om att uttrycka mig i skrift, man får tid att formulera sig och tänka efter. Jag läser gärna och ofta deckare, men jag skriver helst om dagens samhälle, om hur man lever idag. Relationer. Allt är så komplicerat numera. Var det lättare förr, bättre? Eller sämre?

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
De vet ju att jag tycker om att skriva och min äldsta dotter tipsade om en tävling, det var väl egentligen det som blev startskottet. Men jag kom aldrig så långt, det blev det här istället. Jag har skrivit  på "lediga" stunder och sådana blir det inte så många. Sedan blev det datastrul, men min yngsta dotter hjälpte mig att komma igång igen. Men då hade formatet ändrats och allt såg helt tokigt ut. Jag kunde hålla mig för skratt!

Skriver du på något nytt nu?
Ja, det blev ju en del material över på mitt "samlingsverk"! Det ska förhoppningsvis bli ett par kortare berättelser, med tiden. En del av de människor som är med i Fyrtal i kärlek kommer att vara med, men det är ingen fortsättning på den boken.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Om man verkligen vill skriva en bok är det bara att sätta igång. Men det är inte lätt och man ska inte tro att man blir rik på sitt skrivande!

Varför ska man läsa din bok?
Det är en realistiskt nutidskildring, om vanliga människor som lever sina vanliga liv. Men allt är inte vad det verkar, det är lätt att döma, att tro att man vet.   Det finns kanske att drama bakom varje stängd dörr!

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är ju pensionär  och styr över min tid. Men timmarna blir inte fler för det! Mina intressen är förutom läsning; trädgård, och hem inredning. Som hundägare kommer jag ut i skogen varje dag och njuter av naturens växlingar. Jag har också 3 katter och är väldigt intresserad av djurs välfärd. Ett par timmar i veckan går jag på styrke träning. Och så sköter jag det mesta här hemma,  fast min man som också är pensionär, lagar våra middagar. På kvällarna kopplar jag gärna av framför teven. Favoritprogrammen är natur, vetenskap och engelska serier, nyheter och samhällsprogram. Men aldrig dokusåpor och likande. Inte heller sport!

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Så många som möjligt! Nej, men den riktar sig kanske mest till kvinnor mitt i livet. Boken handlar ju om fyra kvinnor som alla har att ta ställning och göra ett val.