Berätta om din bok "I stället för ett liv, förvirring"!

Den handlar om mitt liv helt enkelt. Många olika band har jag spelat med, bl.a bob hund. Det har inte alltid varit så bra allting heller, mycket alkohol har det blivit genom åren. Men jag försöker beskriva den verklighet som jag har levt i. Man skulle kunna tycka att jag är negativ men man kan också säga att jag ser saker som jag ser de.

Du har tidigare gett ut en bok på Vulkan som heter "Gone fishing", berätta om den!

Gone Fishing handlar om en vecka i London, jag var trött på allt och "rymde" från bob hund och allt som skulle göras. Den kan ses som mycket dyster och deppig men man kan ochså finna humor i den hoppas jag. Det gäller väl båda böckerna.

Spelar du fortfarande med Bob Hund?

Jag är inte med längre aktivt och spelar men det heter att man inte kan sluta i bob hund så jag är passiv medlem. Jag har dessutom skrivit musik som de tagit del av. Låten Blommor på brinnande fartyg är min låt i grunden, "originalet" kan höras på myspace.com/thegalens och heter Gigantic Sadness.

Vad tycker du om Bob Hunds återförening?

Jag tycker självklart att de måste spela om de måste. Jag var inte så förtjust i den spelningen jag såg förra sommaren men nu senast var jag på Cirkus i Stockholm och såg de och tyckte de var mycket bättre. Skivan är också rätt bra.

Berätta ditt finaste Bob Hund-minne!

Det där är ju svårt. Jag har som sagt en del hemska bob hund minnen men det är svårt att plocka fram något som är vare sig finast eller värst. Folk får läsa mina böcker om de vill veta.

Har du några förebilder inom musik, konst eller litteratur?

Förebilder, det ordet har jag svårt för. Men musik, det finns ju massor som jag gillar, t.ex; Joy Division, Billie Holiday, Bob Dylan, Tuxedo Moon, Sex Pistols, listan kan göras hur lång som helst. När det gäller litteratur är jag ganska mycket influerad av Charles Bukowski som jag bitvis tycker är väldigt bra men inte allt han skrivit. Ett par andra böcker jag brukar framhålla är så vitt skilda som J.D. Salingers "Räddaren i nöden" och Jean Paul Sartres "Äcklet". Även där kan ju listan göras längre.

Vad handlar nästa bok om?

Det blir en novell och dikt samling. Vissa av de grejerna har jag skrivit för rätt länge sen. Jag är inte alls sån som tycker att man ska skriva böcker bara för att. Har man ingenting att säga får det vara. Så det är inte alls säkert att det kommer några fler böcker efter den.

Vad inspirerar dig när du skriver?

Svaret på det måste väl bli: livet.

Något du vill tillägga?

Tja, det får väl bli att; Tänk er för människor, när ni pratar om ekonomiska kriser; jordens resurser håller på att ta slut. Ödmjukhet inför djuren och naturen.