Berätta om din bok!
Min bok handlar om hur det gick till när jag och min man letade efter och köpte en bostad i Sydfrankrike, hur vi bar oss åt, vad vi lärde oss, vilka problem vi stötte på, hur roligt vi samtidigt hade och den ger också en hel del praktiska tips.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
När vi började fundera över att skaffa en bostad i Sydfrankrike letade jag efter en bok som både beskriver hur det konkret går till och som samtidigt är en inspirerande berättelse. Jag hittade ingen sådan bok. Det som fanns var antingen handfasta men ganska torra "köpa-hus-guider" eller romantiska men inte så praktiska skildringar (som t.ex. Peter Mayle's charmiga "Ett år i Provence"). Det gav mig impulsen att skriva en berättelse som kombinerar detta.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har alltid tyckt om att skriva, även om det aldrig har blivit en hel bok förut. Det är roligt att skriva om sådant som engagerar - och att skaffa ett hem i Sydfrankrike var väldigt engagerande.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Med viss förvåning och mycket uppmuntran.

Skriver du på något nytt nu?
Ja, men om något helt annat.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Sätt igång! Välj ett ämne som du brinner för. Låt dig inte hämmas av att det kan vara svårt att intressera de etablerade förlagen - nu finns ju faktiskt Vulkan!

Varför ska man läsa din bok?
För att drömma sig ner till Medelhavet, Provence och Ligurien.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är civilingenjör.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Så många som möjligt, förstås! Alla som är det minsta intresserade av Sydfrankrike kan säkert inspireras av min berättelse om allt som vi upplevt och upptäckt. Den som kommit litet längre i sina funderingar på att skaffa en bostad i den trakten får dessutom en konkret beskrivning av hur det kan gå till att
genomföra ett fastighetsköp i Frankrike. Sedan finns det också ett och annat att plocka upp för den som vill veta litet om kulturkrockar.