JA-lagen och Min bok, ett coachbokpaket, där du coachar dig själv bums och knäcker Jantelagen! Författare: Carin H Bladh, Carin Coach.

Berätta om din bok! JA-nte- lagen, När tre bokstäver går upp i rök... På baksidan står det: Jag är nyfiken på vad som händer när Jantelagens negativa energi söker sig till sin positiva motpol och vi skapar rum för JA-LAGEN. Ja-lagen handlar om din unika chans att i varje stund medvetet välja förhållningssätt. Den vetenskapliga grunden för boken är Systemteorin. NLP, Neuro Lingvistisk Programmering är metoden för att omsätta teorierna i praktiken.

Du kanske redan har mött livets/arbetslivets/samlivets hårda sidor och fått uppleva hur tufft det kan vara. Lever du i ett sagolikt flow eller någonstans där emellan? I så fall är det här boken för dig! Du får lära dig hur du kan ladda varje stund med energi, kärlek och kraft. Du behöver träna. Vi kan ändra på oss själva – vi kan ej ändra någon annan. JA-lagen är kursbok i processutbildningen för arbetsplatser, ”GRÖNT KORT i coachande förhållningssätt”.

Boken är upplagd som en fruktskål. Jag finns med dig på vägen och småpratar liksom vid sidan om dig, som om vi tog sällskap. Jag har gått stigarna. Min bok är din anteckningsbok och ditt redskap med unikt mervärde. Coachbokpaktet, JA-lagen är så nära ett coachmöte du kan komma och det består av två lätta, tunna böcker som får plats i väskan. Vitsen är att du ska svara på de öppna coachfrågorna direkt – precis som du tänker. Det här är viktigt!

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Ja-lagenBokrondellenBoken väcktes ur frustration. Jag var rädd för Jantelagen den har gett mig så mycket smärta, så jag ville inte ens skriva ut hela ordet och blev nyfiken på det positiva i det negativa – coachade mig själv. Jag skrev Ja (nte)-lagen och fick syn på bokens titel när de tre bokstäverna gick upp i rök. Jag hittade kraften i kaoset och vända ut och in på min egen rädsla. Jag arbetar med mina tre böcker – helheten kring coachtrilogin som projekt. På www.carincoach.se  kan du se flera filmer där jag berättar om GRÖNT KORT.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Livets skröpligheter, livets skönhet, livets möjligheter, livets smärta, naturens förunderliga och läkande kraft. Här finns det fler spännande utvecklingstankar på gång och idag bloggar jag dagligen på www.nwt.se . Du hittar bloggen på min website, www.carincoach.se

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap? Jag fick hurrarop och jubel och mycket positiv feedback från de som följde mina tips och råd i boken. De har tagit stora, ja enorma utvecklingskliv i sina liv. Att skriva om JANTELAGEN i Sverige är en utmaning och det är med spänning jag ser hur människor reagerar – var och en på sitt unika sätt, som med allt annat.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Kontakta Vulkan! De har varit helt suveräna med att stötta mig i processen. Börja i god tid. Be personer som du litar på läsa ditt manus, i delar och som helhet – så mycket som de orkar och hinner.

Varför ska man läsa din bok?

När du vill växa som individ och i samklang med andra. När du vill montera ner begrepp som att vara; avundsjuk, lågsinnad, snål, missunsam, sur, elak, osmart – när du vill styra ditt mentala och fysiska jag till; kärlek, glädje, givande, modern uppskattning, beröm, din egen utveckling och gemensam utveckling – när vi tänker bättre inom oss själva OCH tillsammans i linje med den allra senaste hjärnforskningen.

Vad gör du när du inte skriver?

Skriver.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Chefer, ledare, politiker, medarbetare, unga, gamla – ALLA som är nyfikna på det faktum att vi i varje stund har chans att välja, utvecklas och lära oss.

/Carin H Bladh, Carin Coach