Boken är till för att ungdomar skall läsa en rolig bok där de känner igen sina egna tankar och funderingar. Det är mycket känslor och kärlek. Det är roliga episoder, men det är också jobbiga kärleksproblem som man inte kan göra så mycket åt. Det är en bok där man skall våga tro på sig själv och det visar att man vinner på det.

Jag undervisar i bild och svenska på högstadiet. Vi i ämnesgruppen hade svårt att hitta en bok för årskurs sju. Det skulle vara en ganska lättläst bok för ungdomar, som vi kunde ha uppgifter att kunna arbeta med i skolan. Boken skulle inte behandla, död, skiljsmässa, ungdomar som festar och inte vara inriktad på sex. Jag bestämde mig för att försöka skriva, jag har skrivit tidigare, men inte känt mig färdig så att det kan publiceras.

En kollega på skolan läste boken högt för en årskurs 8, de visste inte att det var jag som hade skrivit boken. Eleverna tyckte att boken var jättebra och ville att min kollega skulle fortsätta läsa. Detta såg jag som ett bra betyg, gillar ungdomar i årskurs åtta min bok så mycket, då är det något de vill ha. Jag håller på att skriva på fortsättningen, men när jag läst elevernas texter på vad som skall ha hänt huvudpersonerna efter tio år, så kanske jag får tänka om lite.

Vi som lärare har här en uppsjö av uppgifter att arbeta med och det är bara att lärare kontaktar mig så kan de få uppgifter som behandlar Selma Lagerlöf, HC Andersén, Gustaf Fröding, Salvador Dali, John Bauer, liknelser, skriva om ungdomstankar och upplevelser och mycket mer. Boken i sin enkla form innehåller så många ”trådar” att arbeta med.

Jag inspireras av allt runt omkring mig. Jag är en person som har för mycket idéer och tycker att det finns så mycket roligt att arbeta med, jag kan också inspireras av det hemska som finns i världen, av böcker jag läser, av människor jag möter och det helt vardagliga.

Min omgivning tycker att det är roligt att jag skriver. Jag har tidigare gett ut två dikt/bild böcker Beröring och Livslinjen som fick mycket bra recensioner av Bibliotekstjänst. De böckerna har jag med på mina konstutställningar. Mina kollegor är glada att vi har en bok att arbeta med och det känns stöttande.

Jag skriver just nu på fortsättningen till Jag älskar dig, skrek jag. Det är fantastiskt roliga karaktärer att arbeta med, jag trivs med dem.

Jag möter så många duktiga, härliga elever som skriver mycket bra. Jag ser inte mycket av låg läsförståelse och elever som inte vill skriva, utan tvärtom, goda läsare och skickliga skribenter. Jag hoppas att de skall fortsätta skriva och att människor som gillar att skriva skall göra det. Jag arbetar mycket i skolan med att man läser upp det man skrivit för andra och man ger varandra respons, det är ett tips även om man inte är i skolmiljön.

Jag hoppas att de som läser min bok skall ha en rolig stund, att de skall tycka om karaktärerna lika mycket som jag. Jag tror att många känner igen sig i olika situationer. Läser man inte boken i skolan, så finns det ändå möjlighet att söka reda på mer kunskap om de texter och de människor som finns med i boken.

Det är inget måste för att förstå boken, men om man vill ha en fördjupning.

Jag är utbildad lärare i svenska, bild samt textilslöjd. Jag undervisar i bild och svenska i årskurs 7-9. Jag bor med min familj, Johan, min man och mina tre barn Tilda, Love och Noel i Segerstad, utanför Karlstad, Värmland i ett hus från 1712. Där har vi två islandshästar, två minishettisar, åtta katter (Norska skogkatter och en maine coon). Nyförvärvade kycklingar för att få egna ägg. Det är jag och min man som rider, vi arbetar båda som lärare och periodvis som konstnärer. Min man skriver också, så vi har samma intressen. Våra tre barn är mycket musikaliska och går utbildningar inom musik.

Jag hoppas att tonåringar skall läsa min bok och även äldre som minns sin tonårstid. Hoppas ni får en härlig lässtund med boken.

 Köp boken här!