Berätta om din bok!

Den är först och främst en relationsroman om kärlek som sträcker sig över världsgränser och att våga älska. Men den innehåller även mycket samhällskritik. Kanske obekväm sådan, men hur länge ska vi titta bort från hur vi lever?

Vilja möter en man som ger henne en chans att se att en annan verklighet är möjlig.

Med nyförälskelsens mod följer hon med honom. Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld som sakta men säkert utplånar sig själv. Kan hon lämna dem åt det ödet? Eller vad kan hon göra för att hjälpa dem?

En magisk relationsroman som frågar oss hur vi lever egentligen. Som tar oss med till en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna. Där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om.

Jag tror att vuxna människor behöver sagor. Något som kittlar och vidgar verklighetens gränser. Något som får oss att undra om det finns mer i världen än det vi kan se. Än det vi har lärt oss är sant och riktigt.

Det finns så mycket verklighet omkring oss. Vi kan alla behöva lite overklighet.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den vaknade genom en scen och utvecklades därifrån. Det här är min första färdigställda roman, den jag lärt mig på och som tagit längst tid. Hade inte synopsis när jag började utan följde med berättelsen i större utsträckning än jag gjort i de jag skrivit efter.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Längtan efter magi och overklighet, att skapa någonting utöver verkligheten. Berättelserna kommer och jag måste skriva ner dem. Så det är väl karaktärerna och deras liv som inspirerar mig.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Bara positivt med lyckönskningar och intresse.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har skrivit två till romaner efter den här och börjat på en fjärde. Nya berättelser har kommit innan jag färdigställt den aktuella. Så brist på uppslag har jag hittills inte haft.

Dessa tre är fristående fortsättningar på den första. De utgår ifrån samma verklighet och man möter huvudkaraktärer från de olika böckerna som sidopersoner i de andra.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?Skriv. Det är det viktiga. Och gå gärna skrivarkurser. Jag gick sju år på Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje, grund-, fortsättning- och överkurs. Att lära sig hantverket underlättar som i vilken konstform som helst. Sen får man ett fantastiskt forum på en sån plats.

Varför ska man läsa din bok?

För att få uppleva en kärlekshistoria (eller två) och få chansen att vidga verklighetens gränser. Och även få titta lite på hur man själv faktiskt behandlar Jorden vi lever på.

Vad gör du när du inte skriver?

Skapar i textil, ull, återbruk, färg. Odlar mat. Är i skogen och vid älven. Umgås med min hund och min katt. Träffar vänner. Tänker. Men allt är en del av skrivprocessen. Skrivandet är närvarande i allt.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som på något vis kan tillgodogöra sig den.  Drömmare, romantiker, miljökämpar, häxor. Det är väl den största målgruppen, men jag vill inte begränsa den till oss. Jag vill att alla ska prova! Alla förtjänar lite magi, kärlek och samhällskritk!

Köp boken här!