Min bok handlar om två pojkar som inte längre får vara på fritids men är för små för att vara hemma själva. De åker en vecka på sommarlovet till den ena pojkens mormor och morfar i Strömstad. Det blir en vecka full av sommar, solsken, bad och snorkling och allt annat som hör till en sommar på västkusten. Vänskapen sätts dock på prov genom att en del svårigheter uppstår. Hur är det när balansens i ett vänskapsförhållande ändras. Boken handlar också om natur och miljö och allt kul man kan göra ute i naturen. Det är en feel-good bok för barn.
Boken kom till därför att min son inte hittade böcker han tyckte om. Jag började helt enkelt att berätta för honom och sedan skrev jag ned texten för att spara för framtiden. När jag sedan blev arbetslös tänkte jag att jag kanske skulle göra något av den där berättelsen men det blev inte något av. När jag gick med i Naturskyddsföreningen upptäckte jag hur svårt det är att motivera människor att vara rädda om naturen, de lever helt enkelt ett allt för artificiellt liv utan kontakt med fåglar, fiskar och andra djur. Återigen kom jag att tänka på min bok och barn genom den skulle bli intresserade av natur och miljö men det var inte förrän jag hade suttit med i en redationsgrupp för en bok på mitt arbete som jag tog tag projektet att ge ut boken på allvar.
Jag blir inspirerad av vanliga vardagshändelser, av igenkänningshumor, när man kan väcka glimten i ögat på en liten tjej eller kille och de tänker att hon kanske fattar!
Under lång tid var det inte så många som visste om det och det som visste något trodde nog att det var ett projekt för skrivbordslådan så många blev mycket förvånande när det väl blev klart.
Under tiden jag arbetat med denna bok har jag också totat ihop råmanus till två uppföljare. Det är själva skrivandet som är det roliga och man måste varva korrekturläsning, försäljning mm men det som är riktigt roligt nämligen att skriva.
Låt det ta tid, förstå hur lång tid det tar, gör en tidsplan och sätt dig in i alla steg. Fundera på vilka steg du måste ta hjälp med och vilka du kan klara själv. Börja med marknadsföringen i mycket god tid.
Barn läser allt sämre sägs det, detta är en bok som jag tror att de kan ta sig igenom och till och med tycka är rolig. På köpet blir de intresserade av djur och natur. Till boken har jag kopplat en hemsida där man kan läsa mer om krabbor, maneter, fladdermöss, tumlare och andra kul saker man kan se vid kusten.
När jag inte skriver arbetar jag som FoU-koordinator på Närhälsan FoU Primärvård. På fritiden tycker jag om att umgås med mina vänner, segla, träna och läsa.
Jag vill allra helst att mor- och farföräldrar skall läsa boken tillsammans med sina barnbarn. Det finns så mycket som äldre generationer kan tillföra yngre generationer. Hur många barn vet hur man ror eller öser en eka, hur man kupar potatis. Utvecklingen har gått framåt mycket fort men jag tror att det är bra om vi kan hålla kvar lite praktiskt kunskap och där har äldre generationer en stor funktion att fylla. Hur läser man ett pappersjökort när elektroniken inte fungerar?