Berätta om din bok!

Det är en spänningsroman som utspelar sig under två tidsperioder 1960 och 2004. Händelser som skedde under 1960 kommer att påverka framtiden. Handlingen utspelar sig främst i Östergötland och norra Småland. Vrinnevisjukhuset i Norrköping spelar en central del i handlingen. I övrigt utspelar sig handlingen i Söderköping, Västervik och i viss mån Oskarshamn. Två brottsutredningar vävs samman när flera mord inträffar parallellt med en misstanke om bedrägeri.

I stor handlar boken om vad som påverkar oss och vad som driver oss att göra saker på både gott och ont.

Hur kom boken till?

Började skriva på boken 2004 när jag fick iden om handlingen. Den blev sedan liggande fram till att jag gick i pension och jag har sedan haft tid att slutfört den nu. Har dock behållit den ursprungliga idén och nutid är mitten på 2000-talet. Sålunda är den tekniska utvecklingen 15 år gammal, ex hade mobilen inte en så framskjuten plats som nu.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Ramen fanns men har ändrats vart efter skrivandet fortskridit. På något sätt har personerna i berättelsen levt sina egna liv och därmed utvecklat handlingen. I början tänkte jag att hur ska jag få ihop tillräckligt många sidor sedan blev det mer att hur ska jag kunna begränsa historien.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

För mig är det spännande att försöka få till en historia som inte är så förutsägbar. Att få läsaren att vilja vända blad så snabbt som möjligt och undra hur ska det gå?

Skriver du på något nytt nu?

Ja, det gör jag. En uppföljare. Halva boken är klar, och då befinner vi oss i nutid 2019. Då har det gått ytterligare 15 år och mycket har hänt med personerna och några nya personer har tillkommit. Hade inte tänkt skriva en uppföljare då det ofta blir en sämre repris av den första men jag kände att det skulle kunna funka med tanke på tidsspannet och att karaktärerna har mer att ge.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Inte mera än att försöka. Att det ska vara lustfyllt och att försöka vara strukturerad samt avsätta lite tid. Inte vänta på att inspirationen ska komma utan skriva lite varje dag om möjligt. Själv tyckte jag att det var lättast att skriva utkast på papper för att sedan sätta sig vid datorn och omformulera. Skriver också oftast växelvis olika långt in i handlingen.

Varför ska man läsa din bok?

För att få lite nervkittlande spänning under en period. Har utgått ifrån mig själv och vad jag skulle vilja läsa. Ett antal avkopplande timmar i en annan spännande värld.

Vad gör du när du inte skriver?

Som pensionär har man tid med lite av varje.  Tycker om att måla tavlor, filma, släktforskning, påta i trädgården samt träna.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Har ingen speciell målgrupp. Alla som tycker om att läsa spänningsromaner och deckare är välkomna.