Berätta om din bok!

Huvudpersonen i boken heter Jon, och är konstnär. Större delen av boken handlar om Jon som minns och blickar tillbaka på den relation som han hade med sin farbror Robert under sin uppväxt.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har alltid en idé om vad boken ska handla om, vad temat ska vara, vad problematiken är, något speciellt som jag vill förmedla eller säga. Detaljer och vissa händelser formar alltid sig efter arbetets gång. Men jag har alltid en definitiv plan för hur det ska se ut och vad jag vill ha sagt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att skapa är att leva. Jag arbetar också som konstnär och musiker och har alltså ett ganska brett urval av verktyg för mitt skapande. En del gör sig bättre i skrift annat som musik eller en bild.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Den svenska avundsjukan sätter käppar i hjulet för många skapande personer. Det är "lagom" som gäller. Att gå sina egna vägar och att skapa sin egen tillvaron ses sällan som något positivt, såvida man inte kan göra sig pengar eller bli känd på processen, då finns det nästan inga gränser för hur man får bete sig. Men konst är inte prioriterat i Sverige och inte heller konstnärer.

Skriver du på något nytt nu?

Jag håller på att skissa på en roman om en arkitekt vars liv rasar samman på grund av en skilsmässa.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok ?

Skriv dagbok, det är ett bra sätt att lära känna sig själv och hur man fungerar.

Varför ska man läsa din bok?

Nja, om man är intresserad av människor och deras öden, så är roman läsande en källa till kunskap.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är verksam som konstnär och musiker också och senast hösten 2011 hade jag en separatutställning " 11 tavlor om kvinnor" Jag skriver och producerar musik i min studio och gjorde 2011 ett par album.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Äldre kan gärna läsa "kabbalisten" på grund av intresse eller nostalgi men jag tror att den publik som den boken i första hand vänder sig till är något yngre, sökande, nyfikna människor. Men som sagt, en bok kan läsas på så många olika sätt och vid så många olika tillfällen i livet att jag hoppas att alla läsare, oavsett ålder, kön, kultur, erfarenhet etc, har någon behållning utav den.