Berätta om din bok!

Känslostorm utspelar sig i nutid i Stockholm och jaget i boken heter Sophie. Hon och hennes sambo Daniel är i trettioårsåldern och bestämmer sig för att försöka få barn tillsammans. Efter en utredning får de veta att de räknas till skaran ofrivilligt barnlösa och ställer sig i kö för att göra IVF, provrörsbefruktning.

Vad händer när Sophies allra bästa vän blir gravid? Hur känns det när "alla andra" i ens närhet får barn och man själv står utan?

Sophie är nyutexaminerad lärare och man får parallellt med barnlöshetshistorien följa hennes arbete som ny pedagog i en arbetssituation som inte fungerar, med frågeställningar som : Hur ska man kunna se alla elever och känna att man räcker till för alla de olika behov som finns i ett klassrum?

Hur lever man med att det man önskar sig mest av allt, kanske inte blir? Hur kan man tillmötesgå det faktum att ens partner inte vill samma sak, till exempel när det gäller adoption? Man får som läsare ta del av hur Sophies och Daniels relation påverkas av den livskris som blir.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? 

Idén var klar och jag gjorde en disposition och följde den. Däremot ändrades en del saker under skrivprocessen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag skriver för att jag helt enkelt är road av det och jag ville prova att skriva en bok. Olika människor, miljöer och stämningar inspirerar mig. Promenader är bra för att sortera tankarna.

Hur reagerade omgivningen på ditt författarskap?

Alla nära och kära vet om att jag skriver, men få vet om vad. Det ska bli spännande att höra reaktioner på boken.

Skriver du på något nytt nu?

Nej, det gör jag inte.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Bara gör det! Och kom ihåg att det är ett hårt arbete. Det är alltså ingen ide' att vänta på inspiration och rätt tillfälle. Ett annat tips är att låta någon språkkunnig, petig och ärlig person korrekturläsa ditt manus.

Varför ska man läsa din bok?

Som tröst, för att få förståelse eller bara för nöjes skull.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar som lärare. När jag är ledig prioriterar jag att vara med de som står mig nära.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som längtar efter barn och behöver tröst och igenkännande, de som vill förstå och få med kunskap om ofrivillig barnlöshet eller de som bara vill ha en bok som griper tag.