Berätta om din bok

När huvudpersonen Alice utsätts för mobbning av sina lärarkollegor påminns hon om det hon fick utstå i barndomen. Alice blir deprimerad över situationen och säger upp sig. Hon har svårt att förstå att lärare kan bli mobbare när en av deras största uppgifter är att förhindra mobbning bland elever.

Alices bästa väninna Claire tror sig veta att ett Paris i vårskrud skulle få henne att glömma bekymren. I själva verket är hon själv i stort behov av sällskap sedan hennes dotter Jolie oförklarligt dött. Hon är förvissad om att Alice är den enda som kan hjälpa henne att få klarhet. Alice inser snart att Jolies död inte är naturlig. Hon börjar nysta i en mordhärva som växer. Även Claires bekymmer växer. Hon faller till slut till föga och berättar sin sorgesamma historia som i viss mån påminner om Alices. I konstens kvarter bland jazzklubbar och Djangofestivaler kommer Alice närmare gåtans lösning. Hennes man Kaj får fantasin att spela honom ett spratt vilket leder till vissa komplikationer.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag blev helt enkelt upprörd när jag påmindes om hur en av mina närmaste utsattes för vuxenmobbning. Dessutom skedde det i skolan av lärarkollegor.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

När jag upplever missförhållanden och orättvisor, men även när det är som bäst i vår värld får jag lust att skildra det på ett enkelt sätt. Jag vill beskriva relationer, såväl kärleks- som vänskapsrelationer men även relationer som utnyttjas på ett utstuderat sätt. Jag vill skildra händelser som utspelar sig i olika miljöer, som fjällvärlden i min förra bok och nu, i min senaste bok, storstaden med dess variationer vad gäller såväl människor som platser.

Hur reagerade omgivningen på ditt författarskap?

Reaktionerna har varit enbart positiva.

Skriver du på något nytt?

Just nu skriver jag en roman om emigranter som kom tillbaka från Amerika på trettiotalet.

Har du tips och råd till andra som vill skriva en bok?

Ge dig själv tid och ge dig hän när kreativiteten pockar på.

Varför ska man läsa din bok?

Den är ytterst aktuell med tanke på alla kränkningar som avslöjas. Kränkningar som ger men för livet.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag vänder mig till vuxna. Särskilt hoppas jag att företrädare för skolan hittar boken.