Berätta om din bok!
Kungen och Jag är en samling fantasyberättelser om mina äventyrliga fisketurer med Sveriges kung Carl Gustav.
Skriven med stor omtanke och kärlek för Kungen, som förtjänar mer respekt för sin humor och mänsklighet än vad som framkommer i alla tråkiga Damtidningsreportage, eller genom de ilskna och bittra beakrivelser av honom av alla, så kallade, republikaner.
Det är en bok för omogna vuxna, där jag skruvar lite på den tråkiga verkligheten, utan svärord eller slag under bältet. Jag står med mitt alter ego, för alla dumheter och tvärsäkra politiska värderingar, medan jag låter Kungen få representera en neutral, humanistiska, ganska opolitisk syn på tillvaron, i sin roll som monark.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag hadde bott i Sverige över 20 år och hadde 4 fantastiska "svenska" barn. Varje gång jag var på besök i Norge och såg den tragiska utvecklingen i det norsk kungahuset, där de tävlade om att vara "helt vanliga människor", blev jag less.

Efter att ha växt upp med den sköna Kung Olav, som var mycket folkkär och omtyckt, med alla sina brister.
Så jag bestämde mig för att tycka hemsk mycket om mina barns kung Carl Gustav och berätta för dom om hur kul vi hade på våra resor tillsammans :) Det började på min nättidning sedan 1996, Skandinavisk Kommentar, som krönikor på mina förvirrade resor omkring i världen; ensam och frustrerad och med en packning som skulle få vilken van resenär att skämmas. Jag hamnade i Vancouver, Seattle, Prag, Tyskland, Libanon och Syrien och tillslut blev historierna mina kära följesvän och växte till en bok.
Boken blev avslutat under hösten 2010, efter ett fyra månader i Aleppo, Syrien, på ett billig hotell, till 50 kronor natten, utan ström och varmvatten. Så förutom alla andra skrivprojekt, dikter och sånger, blev Kungen och Jag ett höjdpunkt på dagen, då jag fick skratta mig bort från min verklighet som fattig, ensam poet, "homesick like a little child" och lika socialt handikappad överalt vart jag hamnade.

Boken är också en hyllning till den norska inspiratören; poeten och författaren Arild Nyqvist, som skrev några sanslöst vackra fiktiva berättelser om sina möten och samtal med Kung Olav.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Möten med människor och situationer/ ögonblick i livet som jag finner mycket vackra, skrattretande eller helt ogripbara.
Ord och utryck, som jag läser och hör genom att lyssna/läsa olika medier.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Jag har skrivit sedan jag var 14, musik, dikter, berättelser, de flesta såg väl på mig som en konstig prick, alltid med näsan i nån bok.
Men jag har sedan 1985, en fantastisk familj i ryggen, som stödjer mig och det är det avgörandet. Att de fattar något av det jag gör, är inte så viktigt.
För det meste förstår jag inte själv meningen att ge ut musik, dikter och böcker, som är så icke kommersiella att ingen bryr sig.

Skriver du på något nytt nu?
Jag har alltid flera projekt på gång, musik, dikter. Men det stora skrivprojektet framöver, blir en bok på norska, som säkert blir flera böcker, om jag känner rätt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Skriv bara, det finns ingen uppskrift på vad en bok kan handla om.
Men skriv aldrig av bitterhet, hat eller hämnd.
Och skaffa dig en korrekturläsare du litar på, som kan hjälpa dig med stavfel, utan att lägga sig i innehållet.
Mycket nyttigt är också att lära sig ett program där du kan lära dig att redigera layout och omslag.

Varför ska man läsa din bok?
För att skratta lite, kanskje och öppna lite för sin egen fantasi.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag jobbar alltid med tillfälliga jobb på sidan om skrivandet, för att skaffa pengar till kommande projekt. Senast har jag varit busschaufför i en längre period. Jag kallar mig poet och författare på heltid, men måste ha vägar att fly från det; - att skriva är ett mycket ensam och tråkig geskeft. Dessutom mycket svårt och energikrävande.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag skulle bli mycket hedrad om kungen eller någon i hans familj läste boken och tyckte om den.
Om den norska "Änglaprinsessan" Märtha Louse läste den, skulle jag också bli glad.
Annars alla barnsliga, naiva, socialt inkompetenta människor, som inte känner igen sig i den högdragna, litterära verkligheten :)

Köp boken här!