Kvinnan som träffade döden.
Läs hur jag i dödsögonblicket mötte kärlek och värme av Gila Persson.

Iden med boken fick jag efter att ha haft en nära-döden-upplevelse för över 30 år sedan. Under åren har jag haft tid att tänka på den och hur jag skulle skriva den. Jag har även fått ännu mer bevis på att något fantastiskt händer i dödsögonblicket. Detta fantastiska tror jag händer alla som dör. Dödsupplevelsen beskriver jag på ett mycket detaljrikt och lättförståeligt sätt i boken. Upplevelsen hjälpte mig mycket när min bror tog sitt liv och min far hastigt gick bort i cancer eftersom den gav mig tröst och stöd. Jag hoppas och tror att andra också kan finna stöd i min berättelse när man mist någon anhörig eller man lider av dödsångest. Detta tabuämne är för många svårt att både skriva och läsa om men eftersom jag levt med döden och upplevelsen i så många år ser jag på döden och livet på ett helt annat sätt.
Recensionerna jag fått för boken är bland annat att det är en mycket stark, intressant och berörande berättelse där själva upplevelsen har varit det som verkligen har greppat tag i läsarna.
Min drivkraft är sådant som bidrar till att läsaren ska få en inre resa och inse att vi alla har en uppgift här i livet och att vi alla är älskade. Jag tar också upp samhällets orättvisor och att vi är så upptagna med att sträva efter det perfekta och lyckliga livet att vi nästan glömmer bort att leva. Eftersom barn och djur ligger mig mig mycket varmt om hjärtat så tar jag upp den utsatta situation vissa av dem tyvärr lever i idag. Jag har en dröm om att starta ett välgörenhetsprojekt där pengarna går till att hjälpa dessa svaga och utsatta i samhället.
Jag vill också ge en stor eloge till våra förfäder som har med mycket blod svett och tårar byggt upp detta land och gjort så vi har det bra idag. De är våra skyddsänglar och väntar på oss där på andra sidan.
Det finns vissa kapitel och bilder i boken som kan vara tunga och jobbiga att läsa och därför har jag en varning att den inte rekommenderas till alla personer eller till barn. Detta eftersom jag i alla år har varit rädd att bokens budskap skulle missuppfattas. Att någon som läser boken helt enkelt tycker att döden är en bra utväg. Istället beskriver jag klart och tydligt i boken att livet är underbart och det finns en mening med att vara här på jorden och att vi går vidare när vår tid är inne. I boken finns mycket att hämta för alla som intresserar sig för vad som finns på andra sidan och som vill fördjupa sig i ämnet.
Eftersom jag är en person där min hjärna jobbar hela tiden har jag nog svårt att hålla mig borta från skrivandet så förhoppningsvis så kommer en efterföljare.

Skrivande för mig är en hobby och jag rekommenderar även andra att skriva. Själv lider jag av dyslexi men jag skriver ändå. Det finns hjälp att få med korrekturläsning. Jag tror många hindras att skriva för man tror man inte kan eller att manuset inte är tillräckligt bra. Vi tycker att vår första bok måste vara som den är skriven av en nobelpristagare eller Stig Larsson för att det ska vara nån ide. Men alla är vi barn i början så fatta pennan för det öppnar sig en helt ny värld. Låt dig bara åka med i din bokresa och se vart boken tar dig. Nu njuter jag av min bokresa och är så nyfiken på vart den tar mig.

Gila Persson