Lars dog den 22 oktober 2010. Han älskade livet ända in i det sista, men var också trött och tärd av sjukdomen och alla starka mediciner. Jag fick följa honom hela vägen fram och hade hans hand i min när han lämnade oss. Han var fortfarande brunbränd efter solen från hans älskade Gran Canaria. Det fanns ingen smärta och allt var lugnt och stilla.

Vårt hans och mitt liv tillsammans har varit en fantastisk resa. Ett liv fyllt av kärlek, glädje och sorg. Inte alltid ett enkelt liv, men ett som jag absolut inte ångrar. Livet efter boken har varit fyllt av vänner, middagar, resor, och en kamp för hiv+ och HBT personers rätt till ett liv som alla andra. Lars har varit med och startat en kontaktgrupp för hiv+ i Borås, varit aktiv i RFSL Borås på olika poster och han valde tidigt att vara ett ansikte i media. Ett ansikte som visade att det går att leva som hiv+. Han sa: Om jag kan hjälpa en enda person, är allt slit värt mödan. Påpekas skall att han av RFSL Borås fick HBT priset.

1 dec är det Världs AIDS dagen och oftast mycket snö och kallt. Lars ville manifestera men i en utetemperatur som var något mildare än den i decem­ber. Han och Lisa Sjölin kom då på den fantastiska iden att starta Red

Rib­bon day. Denna dag skulle genomföras den sista helgen i september då det i Borås är Höstmarknad. Dagen skulle främst leda till att uppmärksamma andra på vad det Röda bandet står för. Under själva arrangemanget såldes också pinns och det kom in pengar. Pengarna sattes på ett särskilt konto och efter ett tag dök också iden upp om att dela ut pengarna som blev över till hiv+ i Sverige. Pengarna skulle gå till hiv+ för att förgylla tillvaron mitt i sjukdomens elände. Några dagar efter det att Lars dog bestämde sig några aktiva i RFSL Borås för att skapa Lars Claessons Minnesfond. I dag finns det en styrelse, ansöknings regler och ett tydligt nerskrivet syfte med fondens ändamål. Pengar skall samlas in och sedan delas ut en gång om året till de som ansöker och uppfyller kriterierna. Fondens styrelse bestämde sig för att ge ut denna bok du håller i din hand och låta överskottet gå in på kontot för fonden. Så har du köpt detta ex av Lasses vår så har du bidragit med pengar för att förgylla de hiv+ vardag. Du kan också sätta in pengar på svenska Handelsbanken I Laholm på konto 6830-734 827 938

Jag har levt med Lars i hela mitt vuxna liv. Han kommer alltid att vara en del av mitt liv. Han finns i mina tankar varje dag och jag vet med mig att han kommer att finnas där för alltid.

Jag älskar dig min fina fina Lars!

Mikael Claesson Eriksson

Köp boken här!