Berätta om0526 din bok!

Denna bok är en diktsamling med de allra bästa dikterna och texterna jag skrivit under åren 1995 till 2014. Tanken om att samla dikter i en samling i form av en bok har växt inom mig under många, många år. Först nu tog jag steget att äntligen uppfylla min dröm om att ge ut en bok.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken har funnits i mina tankar sedan jag var ca 18 år, har alltid velat ge ut en diktbok som min första bok. Idén har vuxit fram under åren, dikterna och texterna fanns redan innan arbetet med boken Livsbetraktelser började ta sin början. Att välja ut vilka dikter jag ville ha med i boken var mycket svårare än jag trott från början.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att beröra andra människor får mig att vilja skriva, genom det skrivna ordet kan vi göra andra glada, sorgsna, berörda. Vardagens alla göromål inspirerar mig, det kan vara ett ord jag läser, en mening jag läser i en tidning, en fika med en god vän, ett samtal med min son som inspirerar mig att sätta mig ned och skriva. En bok eller ett block och penna har jag alltid tillhands utifall lusten att skriva ner tankar och idéer kommer var jag än befinner mig.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Väldigt positivt har omgivningen reagerat på mitt författarskap, har haft många runtomkring mig som trott på mig hela vägen och peppat mig att verkligen färdigställa denna diktsamling. Lite oro från någon hur jag ska lyckas sälja de böcker jag beställt och få in pengarna att finansiera mitt bokprojekt. Men mestadels har de allra flesta tyckt det varit kul, spännande och längtar att få läsa och ta del av Livsbetraktelser.

Skriver du på något nytt nu?

Jag håller på med en ”må bra bok” som kommmer ges ut våren 2015. Sedan håller jag på med en sciencefiction barnbok som jag ännu inte vet när den kommer ges ut.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tro på dig själv, lita på att du kan och att du är bra på det du skriver om. Sätt dig ner och bara skriv, även om det känns som om det du skriver inte kommer komma till användning. Allt du skriver har du nytta av allt eftersom. Jag skriver, skriver och skriver, har alltid med mig ett block och massor med pennor i alla dess former och färger beroende på vilket humör jag är på väljer jag penna. Umgås med de som inspirerar dig i ditt författarskap och som förstår dig, att du vill sitta och skriva, att det tar tid. Låt det ta den tid det tar, i ditt eget tempo när du skriver.

Varför ska man läsa din bok?

I min bok hittar alla sorters människor med alla sorters bakgrund något att glädjas utav, något som kan hjälpa på vandringen genom livet som inte alltid är lätt. Texterna kan sägas coacha på livets färd, genom mina texter orkar du gå vidare där du står, ännu ett litet steg mot livet som har allt och lite till om du vågar att se och ta emot vad det erbjuder.

Vad gör du när du inte skriver?

Jobbar som barnskötare på en ur och skur förskola i Österåkers kommun, jag spelar även piano och sjunger i kör. Är mycket med min son, min familj och mina vänner som betyder allt och lite till för mig.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Önskar att så många som möjligt oavsett vad man tycker om att läsa vill läsa min bok, den som köper min bok kommer inte att ångra sig. Här finns allt och lite till oavsett var du befinner dig i livet.

Köp boken här!