Berätta om din bok!

Historien utspelar sig i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. 60-åriga Fröken Eternell upptäcker ett nyfött spädbarn på en parkbänk på Östermalmstorg en iskall natt i Stockholm. Hon tar hand om flickan, Evelina, men berättar inte för någon om att hon finns. Tjugo år senare försvinner Fröken Eternell ur Evelinas liv. Då börjar historien om hur hon möter livet och människor utanför den lägenhet som varit den enda plats hon vistats i.

 Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag skrev den efter att existentiella tankar, erfarenhet och fantasi blandade sig till en historia. Det tog några år. Jag skriver allt klart i huvudet innan jag sätter mig ner och skriver ut det.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Skrivandet är en del av mig. Jag skriver heller än pratar och eftersom det är så, så är jag en betraktare som kan inspireras av helt oväntade saker. Det kan vara ett ord, en blick mellan två personer eller en fågel som råkar skita på någons tallrik på en uterestaurang…ja vad som helst! Underlägen som vänds till överlägen inspirerar mig också och det krassa i livet. Det är mycket som inspirerar mig o oftast så vet jag inte om det innan jag blir det! Jag är väldigt öppen och nyfiken.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Eftersom jag skrivit så länge som jag kunnat det så var det nog ingen större överraskning för någon. Jag har skrivit filmmanus, teatermanus för radio och scen och journalistiska texter, så de flesta vet att jag skriver. Att det nu kommer i bokform är inte så märkligt.

 Skriver du på något nytt nu?

Ja, två nya romaner!

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

De som vill skriva och har en historia att berätta sätter sig och gör det och då vet man att det ligger mycket jobb bakom. För mig handlar det om att ha fokus och bara sätta sig och göra det. Jag väntar inte på inspiration. Jag bestämmer mig bara för att göra det och gör det. Tips och råd: Tappa inte tron på historien!

 Varför ska man läsa din bok?

För att få ta del av ett udda människoöde som är skapat ur fantasin men som skulle kunna vara verkligt!

 Vad gör du när du inte skriver?

Driver mitt eget bolag där jag målar porträtt på uppdrag, skulpterar, gör musik och säljer min uppfinning. Sen tränar jag, minst 4 dagar i veckan men oftast 6 gånger.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Självklart alla. Det är en historia som kan tilltala alla åldrar och som jag hoppas kan väcka tankar om vad vi egentligen behöver för att känna lycka.

Köp boken här!