Min bok Märta vill leka.

Märta vill leka handlar om Jeppe som har en vän som är en liten gris vars namn är Märta. Märta känner sig ensam när Jeppe är i skolan och ger sig en dag ut för att leta efter någon att leka med. Boken riktar sig till barn från 2-4 år och är en enkel och jordnära berättelse. Berättelsen har ett budskap som är att man kan känna sig ensam även om man kanske inte är det.

Boken kom till genom att min äldsta son har en funktionsnedsättning som inneburit att han inte kunnat kommunicera verbalt. Jag upptäckte då att det var svårt att hitta barnböcker som var lärorika och givande samtidigt som det var ålders adekvata. Jag började skriva och berättelsen växte idet. Att det skulle handla om en gris var givet då det var och är hans älsklingsdjur och hans lillebror gav grisen namnet Märta.

Jag älskar att skriva för mig är det att fly in i en annan värld en liten stund för att sen komma tillbaks till verkligheten. Jag skulle nog säga att allt i omgivningen inspirerar mig att skriva - naturen, möten, människor och levnadsöden. Jag håller just nu på att redigera min första bok, då jag skall skriva avtal med ett förlag 2017. Jag har en tanke om att jag vill fortsätta att skriva barnböcker också, men jag är inte där ännu.

Jag tycker att om man har en längtan till att skriva en bok så skall man göra det. Det handlar om att tro på sin berättelse och våga tro att andra också kan tilltalas och inspireras av den. Jag vill att man skall läsa min bok för barn som kan glädjas av den och jag tror att barn är lite mer här och nu än vi vuxna så därför förstår de berättelsen. Barn har en stor fantasi förmåga och i deras värld kan definitivt en gris vara en bästa vän.

Jag arbetar med socialt arbete och är mamma till tre barn, så jag skriver när jag har tid. Det finns en dröm hos mig att det i framtiden skulle vara mer. Boken Märta vill leka skulle jag önska spred sig på förskolor och föräldrar till små barn och barn som är senare i utvecklingen.

Helen Lindblom