Berätta om din bok!Marykatyrer "Det är så roligt så" är en lättläst och färgglad bok där jag valt att rita mig själv i karikatyrform och jag tar upp ämnet vardagskomik .
Exempel på situationer som tas upp är: " I trafiken, på biografen , i simhallen, hos tandläkaren" och många fler.
Eftersom bokens röda tråd är vardagskomik finns det kanske en del situationer som läsaren kan känna igen sig i.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag har alltid känt en stark passion för att teckna och måla. Redan som barn kunde jag sitta timtal inne på mitt rum och rita. När jag sedan började rita karikatyrer av mig själv och min familj satte jag ut några av mina verk på sociala medier och då mina vänner och bekanta såg dem insisterade de på att jag borde göra något med min talang och många av dem frågade mig varför jag inte ger ut en bok med mina verk.
Jag bestämde mig kort efter det att satsa på en karikatyrbok .

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Inspirationen till min bok är helt enkelt vardagen, olika människor, olika situationer som uppstått i min egen vardag och humorn är min drivkraft till att vilja rita och skriva mer. 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
De har varit väldigt stödjande och det är tack vare min omgivnings stöd och uppmuntran som jag bestämt mig för att ge ut denna bok.
Skriver du på något nytt nu?Ja, jag har börjat fila lite på en ny bok. Också den en karikatyrbok.
Men det är än så länge bara en ide' att ge ut ännu en bok.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Då detta är min första bok så är jag inte så insatt i författarvärlden ännu, men mitt råd är att man alltid ska följa sina drömmar. Är din dröm att ge ut en bok, eller om du vill nå ut med din konst, dina ideer eller vad det nu är du brinner för så är en bok ett bra sätt att nå många på.
Varför ska man läsa din bok?
Det är en bok med innehåll av kärlek, humor och lite allvar. Även en hel del Sarkasm förekommer.
Vet du kanske inte vad du ska ge i t.ex present till någon som kanske redan har allt så är detta en bra bok att ge bort.
Det är även en bok som kanske kan bryta den eventuella tystnaden i t.ex fikarummet eller på middagsbjudningen då vardagskomiken i boken kanske får människor att berätta om sina egna äventyr och situationer de befunnit sig i som de kan relatera till.
En lättläst och färggrann bok .
Vad gör du när du inte skriver?

Just nu håller jag på startar upp mitt företag Maries Karikatyrer, som är ett enmansföretag där jag tar emot karikatyrbeställningar och säljer min bok.
Jag umgås även med min familj, mina vänner och jag ser gärna på film och serier .