Berätta om din bok!

Boken handlar om min matresa, hur mitt matintresse väcktes när jag var en liten unge och hur det har utvecklats genom livet. Jag bjuder på de mest betydelsefulla recept jag samlat på mig under resans gång.

Mormor lärde mig allt om enkel matlagning av rena råvaror. Min moster lät mig härja fritt i hennes kök, göra fel, göra om och göra rätt. Min hushållslärare på högstadiet gav mig självförtroende bland grytorna.  När jag arbetade i familj tre år fick jag lära mig laga mat åt många till vardag och fest. Som mamma till fyra blev jag en fena på att skapa snabba och goda maträtter. I mina yrken som sjukvårdsbiträde, undersköterska och sjuksköterska har jag låtit maten vara i fokus för patienternas mående. Mycket har jag lärt mig av många patienter jag mött genom livet. Allt jag lärt mig under alla dessa år kunde jag knyta ihop med mitt nya yrke som kostrådgivare. Hur påverkar man måendet med maten och hur kan jag laga bra mat av enkla råvaror.

Jag önskar dig som läser min bok, mycket glädje och många goda matstunder.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Under de dryga fem åren jag som kostrådgivare reste runt och föreläste hur man kan påverka sitt mående med maten man äter, kom det ofta önskemål om en bok. En faktabok med tips och tricks.

När jag till lut satte mig ner och började skriva kom det ut något helt annat. Jag hade en annan berättelse som ville bli berättad först. Det gäller att vara lyhörd, så att skrivarglädjen får plats.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Känslan av att få orden ur mig och på pränt gör att jag ser mina tankar tydigare. Och såklart andras berättelser om sig själva och sitt liv, får mig att reflektera över mitt liv och mina tankar.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Väldigt positivt! Jag har haft många som följt min skrivresa och peppat mig framåt.

Skriver du på något nytt nu?

Javisst gör jag det. jag fortsätter på mitt älskade mat- tema och siktar in mig på när livet går i otakt och matens betydelse då.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Börja skriva bara, utan att värdera. Tänk att det är din historia, du som berättar och släpp loss, då blir det jätteroligt. Ta hjälp av en bra bok med skrivråd, gör skrivövningar, det tyckte jag var nyttigt för att kunna släppa loss i mitt skrivande. Ta hjälp av internet och människor du har omkring dig.

Varför ska man läsa din bok?

För att ta del av min historia och mina härliga, enkla recept. Jag hoppas och tror också att många som provar mina recept kommer må bra av maten de äter.Vad gör du när du inte skriver?

Då lagar jag mat, haha. Ja och så gillar jag att umgås med vänner och familj. Långa promenader längs havet i vår blåsiga stad, är något jag ägnar mig åt nästan varje dag. Det ger mig energi, året runt i alla väder.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som vill laga enkel okomplicerad mat och även de som vill lära sig att laga mat efter enkla recept.

Jag vill förmedla matglädje till dem.