Den här boken är en politisk thriller som handlar om maten vi äter, djurrättsfrågor, klimatfrågor, passionerad kärlek, ond bråd död och politiskt mod. Boken kom till efter att jag läst om framförallt amerikansk djurhållning vilket gjorde ett starkt intryck på mig. Efter ytterligare en bok och en del artiklar i ämnet började jag skriva. Jag hade en färdig idé och en plan för hur historien skulle presenteras. Denna ändrades dock en del under processens gång, men jag höll fast vid själva grundtanken med storyn.

Jag som skrivit boken är till vardags lärare för åldrarna 9-12 år, mest i matte och naturvetenskapliga ämnen. Jag jobbar heltid och skriver på fritiden. Mitt intresse för att skriva väcktes för ungefär 20 år sedan under lärarutbildningen, då jag lärde mig nya saker om skrivandet, men framförallt var det ju så roligt att skriva. Idén att skriva en bok väcktes alltså redan då, men först för två år sedan påbörjades första boken. Då upptäckte jag att det var ännu roligare än jag föreställt mig. Det är så många delar i skrivandet som är stimulerande; researchen, skapa en bra historia, komma på bästa sättet att berätta den, hitta bra formuleringar och så vidare.

”Ministerns meny” är min andra bok och jag arbetar nu på en tredje i det som ska bli en trilogi.