Berätta om din bok!

Min bok heter Mod och är en inspirationsbok för den som är intresserad av psykisk hälsa, livsstilsfrågor och personlig utveckling. Boken tar upp möjliga orsaker till varför den psykiska ohälsan ökar och ger tips och idéer som startar upp förändringsprocesser. Mod handlar mycket om reflektion och medvetna val och om att på ett så enkelt sätt som möjligt hitta ett inre lugn, en inre styrka och en inre motivation. Mindfulness löper sida vid sida med Mental träning och det kreativa förhållningssättet.

Hur kom boken till?

För drygt ett år sedan bara bestämde jag mig för att skriva ner mina egna reflektioner, mest för att dra mitt ”strå till stacken” för den psykiska hälsans skull.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén var klar från början men nya tankar och insikter uppstod under själva skrivarprocessen. Jag blev mer och mer nyfiken och lärde mig mycket under resan till färdig bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det är mycket som inspirerar och intresserar mig… människans tankar, känslor, beteenden och det som är länken mellan att leva och att må bra. Jag ville sammanfatta något av vad jag tagit in under de senaste åren, som mindfulnessinstruktör, mental tränare och samtalsterapeut. Jag har ägnat mig åt konstnärlig verksamhet under många år och även om det också är att utforska och reflektera var det fantastiskt att lyfta fokus och mina sinnen mot människors mående istället för mot det egna skapandet. Måleri och människors mående är en kombination som inspirerar mig mycket.

Skriver du på något nytt nu?

Ja! Jag har flera skrivprojekt på gång och måste snart bestämma mig för vilket jag ska fokusera på. Jag ska gå en skrivarkurs i höst för att fördjupa mig i den ädla konsten att skriva.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ja, mitt tips är att bara börja! Har man ett sug så är det bara att starta upp… Ingenting inom kreativa områden är förbehållet bara vissa få. Är du intresserad har du lika stor rätt som alla andra, att skriva, måla… och att prova nya marker.

Varför ska man läsa din bok?

Ja, varför!? Den handlar om livet och leder förhoppningsvis till att du stannar upp, känner in och reflekterar.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag målar, ibland har jag klientsamtal och så har jag en liten anläggning för uthyrning på Åland. Norrhavslisa heter den och är den ultimata platsen för nära naturen - upplevelser och återhämtning. Det händer att jag föreläser men mest lever jag som jag lär – utan stress.