Berätta om din bok!
Oduglig är berättelsen om paret Anna och Johan som tillsammans kämpar sig fram genom barnlöshetens krokiga resa, en resa som visar sig påverka både deras egen relation såväl som samvaron med vänner, släkt och arbetskollegor. Att genomlida släktkalas med höggravida svägerskor, tvingas sjukskriva sig för att kunna ha sex på bestämda tider, smyga in på kompisens gästtoalett under pågående 30-årsfest, för att stressad ta fram sprutan med det livgivande hormonpreparatet, är bara några av de prövningar som möter dem.
Hur kom boken till?
När jag och min man gick igenom våra tunga och mörka år av infertilitet, med besvikelser, misslyckanden och avgrundsdjup längtan, kände jag ett stort behov av att läsa litteratur där jag kunde känna tröst och förståelse från människor som befann sig i samma utsatta och frustrerade situation. Dessvärre var tillgången på sådan litteratur oerhört begränsad, vilket gav mig idén att själv skriva ner en berättelse om vår resa. När vi så småningom fick glädjen att bli föräldrar till våra tre barn, blev drivkraften att skriva klart berättelsen extra stark. Detta för att våra barn skulle få möjlighet att få en inblick i hur vår färd såg ut innan de kom till världen.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Se ovan.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Att skriva är för mig ett sätt att få ge utlopp för mina känslor och bearbeta tankar och funderingar jag bär på. Händelser jag får vara med om, speciella situationer och vanliga människor jag möter, ger mig inspiration att sätta mig och skriva.
Skriver du på något nytt nu?
Jag har precis nu påbörjat ett nytt skrivarprojekt som jag inte riktigt vet var det kommer att sluta, vilket känns både inspirerande och oerhört spännande.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Om du känner att ditt skrivande ger dig inspiration och energi, finns det ingen anledning att inte fortsätta. Mitt råd är att hitta två, tre aktiva och intresserade bokläsare i din vänskapskrets som är villiga att vara med dig i ditt skrivarprojekt. Låt dessa läsa delar av ditt manus under skrivandets gång, med jämna mellanrum. Var lyhörd för deras åsikter och förslag. Låt ditt skrivande ta tid!
Varför ska man läsa din bok?
Min förhoppning är att min bok ska kunna vara till tröst för de som eventuellt befinner sig i denna frustrerande kamp. Har du en vän/vänner i din närhet som genomgår denna resa, så önskar jag att min berättelse kanske kan öka förståelsen för vad de går igenom och därigenom vara till hjälp för hur du ska bemöta dem.
Vad gör du när du inte skriver?
Jag älskar att spendera tid med min familj, äta gott, se på en bra film tillsammans, resa, läsa en givande bok. Jag är även ofta ute i skog och mark med min hund. Musik är också en stor del av mitt liv, där jag både är en aktiv musiklyssnare och även själv musicerande på olika sätt.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla är välkomna att läsa boken Oduglig. Om du däremot befinner dig /har befunnit dig i barnlöshetens virrvarr eller har en bekant som genomlever denna resa, så rekommenderar jag dig varmt att läsa min berättelse.