Berätta om din bok!

Denna bok handlar om en kvinna som skall fylla nittio år. Hon bor ensam på en ö i skärgården och hennes barn vill att hon skall flytta till fastlandet. Vad hennes barn och barnbarn inte vet är att hon bär på en stor hemlighet.
 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
 
Boken kom till från en skrivkurs jag var på. Men den låg i skrivbordet under ett par år då min dotter blev sjuk i leukemi. Under den tiden så skrev jag två böcker om henne.
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
 
Varje kväll innan jag somnar så får jag ideer om handlingar i böcker. Det inspirerar mig att skriva ned dessa.
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
 
Dem tycker att det är kul. Min dotter blir min recensent, min kritiker. Tycker hon om mina böcker då är jag nöjd.Men att kalla mig författare...kanske.
 
Skriver du på något nytt nu?
 
Jag har precis blivit klar med min bok "Resan". Och jag har börjat på "Resan 2".
 
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 
Tycker man om att skriva så skall man göra det. Man skall skriva som man vill inte titta för mycket på hur andra skriver. Är man osäker så kan man söka till en skrivarkurs. Men en bra ide är ju att läsa mycket böcker.
Varför ska man läsa din bok?
För att den är bra. Att skriva en bok om en kvinna som skall fylla nitto år. Vad kan man hitta för story om det? Läs min bok och man får reda på det.
 
Vad gör du när du inte skriver?
 
När jag inte skriver så arbetar jag full tid. På min fritid så arbetar jag med en teaterförening som består av 43 st funktionshindrande. Vi har dans, teater och sång på temat som resulterar i jul och vårshow. Nu under sommaren så skall jag försöka skriva temat för julshowen.
 
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 
Alla som tycker om att läsa olika böcker. Inte är rädda för att vidja sina vyer. Själv läser jag det mesta.