Berätta om din bok!

Boken består av drygt hundratjugo bildsatta ord som skapats för att underhålla läsaren, som i det här fallet kanske borde kallas för tittaren. Det handlar mycket om att försöka se verkligheten genom ett nytt filter, att lyfta blicken och sudda bort sin hemmablindhet. Livet blir roligare om man anstränger sig för att se något annat än det alla andra ser.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under?

Det började med att jag skulle ha en temavecka på Instagram där jag bara lade upp såna här bilder och inga ”vanliga” fotografier från min vardag. Men det hela spårade snabbt ur och nu har jag lagt upp en ordibild om dagen i över ett år och i dagsläget ser jag inget slut på det. Till en början sålde jag dem som tavlor, men den produkten var för konstig och många tyckte att jag skulle göra en bok och tillslut blev det så.

 

Vad får dig att vilja skapa? Vad inspirerar dig?

Efter ett år med dessa bilder har jag blivit lätt skadad, på ett positivt sätt, och går genom vardagen med ett öppet sinne och försöker vrida och vända, analysera och förstärka intryck på alla sätt. Inspirationsflödet är konstant och kan nästan vara stressande, men jag har blivit bättre på att organisera mitt kaos med hjälp av listor. Så länge jag strukturerar min kreativitet kan det aldrig bli för mycket. Viljan att skapa finns där hela tiden.

 

Jobbar du på något nytt nu?

Jag har aldrig bara ett projekt på gång, det är för tråkigt. Man måste kunna alternera mellan olika. Jag arbetar med en illustratör på en tragedifabel för barn, har tillräckligt många bilder för att göra en andra ordibild-bok och skriver en del musik. Dessutom ska jag nu åka iväg och vara med i en amerikansk dokusåpa som utspelar sig på en öde ö i Puerto Rico. Mycket märkligt.

 

Varför ska man läsa/titta i din bok?

Se det som en underhållande avkoppling där du förhoppningsvis får några nya infallsvinklar på hur man kan leka med ord. Vissa bilder är nästan som rebusar, så upplevelsen kan även kategoriseras som lättare hjärngympa.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar på SBS Discovery Radio som exekutiv producent för våra podcasts och web manager åt Sveriges sex största kommersiella radiostationer. Sen cyklar jag en del, reser mycket och försöker hinna med så många roliga projekt som möjligt.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som vill och vågar skratta. Ordvitsar kan ofta ses på med tveksamhet, som en fulare form av humor, men genom att ge dem extra liv genom bildkollage hoppas jag vinna över skeptikerna på min sida.

Köp boken här!