Berätta om din bok!

På Blodröda Tuvor är en spännande men också mysig deckare. Detektiven är en positiv och smart dam som gillar mordgåtor, människor, nya platser och god mat. Läsarna är välkomna att uppleva detta och att lista ut gåtans upplösning tillsammans med henne. Deprimerade, frånskilda, alkoholberoende medelålders män finns det redan så mycket böcker om så de är inte med i denna bok.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén kom när jag, för flera år sedan, mötte verklighetens förlaga till Lillemor. Hon var inte amatördeckare och hette förstås inte Lillemor. Men det var en stark personlighet och den blev grunden för Lillemor. Hon älskar resor och jag hoppas kunna låta henne resa mycket!

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Platser och de möjligheter de ger. Att fantisera. En hög med sten kanske rymmer ett lik, ett antikvariat kan ha en bok där någon glömt kvar ett viktigt dokument. Det svåra är inte att få inspiration utan att hinna göra någonting av den.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Med nyfikenhet och bistånd. Bollplank för nya mordidéer behövs alltid!

Skriver du på något nytt nu?

Javisst, det finns flera nya romaner om Lillemor på gång och även en tecknad barnbok om siameskatten Bonnie. Läsarna kommer att få följa Lillemor och Torsten genom åren. Verklighetens Lillemor var i sjuttioårsåldern när jag träffade henne men jag är nyfiken på vad som hänt henne innan så därför börjar historierna långt tidigare. Parallellt får vi också följa sonen Fredriks liv.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Att inte ge upp. Skrivarkurser och böcker om skrivande kan vara bra att ta till när man vill skriva men står och stampar.

Varför ska man läsa din bok?

För att man gillar mordgåtor och spänning och själv vill kunna klura ut svaret, kanske till och med före Lillemor. Men också för att man tycker om resor. Reseskildringen är en viktig del av böckerna om Lillemor och Torsten. Jag vill att läsarna skall uppleva både platser och goda rätter tillsammans med dem.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är ekonom, för närvarande ekonomichef på ett medelstort företag i södra Sverige, och har även arbetat som konsult på olika företag och på så sätt fått inblick i olika branscher. Det underlättar när det gäller research för böckerna, jag tycker det är viktigt att bakgrundsmiljöerna är trovärdiga. Min första idé var att skriva en bok om ISO 9000 och 14000, som jag arbetat en hel del med, men att skriva deckare är så mycket roligare och mer givande.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som gillar mysiga deckare. Föredrar man hårdkokta och deprimerade manliga poliser skall man nog välja något annat. Likaså om man vill ha en riktig tegelsten på hundratals sidor. Detta är en bok som skall ge spänning och glädje. Den skall vara lätt att läsa men det skall vara tillräckligt svårt att komma på upplösningen.