Berätta om din bok!
Dumlefalken är en generationsskröna för i huvudsak 60-talister, men är underhållande läsning även för tidigare och senare ”generationer”.
De stora årskullarna som föddes på 60-talet är svältfödda på en snärtig tredagars filmisk hängmatteroman i högt tempo med initierade iakttagelser rikligt kryddad med namedropping och tidstypiska referenser. Det är autofiktion, så jag blandar självupplevt med påhittat. Fjärilseffektens inneboende kaos flätar samman vitt skilda människoöden och i romanen finns också inslag av uppfriskande subtil brutalitet.

Hur kom boken till?
Den bara rann ur mig under ett par veckor i Göteborg och Köpenhamn vintern 2018.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag hade ett synopsis, men karaktärerna och jag själv ville inte hålla oss till det. Så historien tog några oväntade vändningar och blev lite brutalare och dråpligare än det först var tänkt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag är från Göteborg, vi kan berätta alla slags historier här i stan, inte bara de roliga och vitsiga. Det mänskliga psyket, min fantasi och mitt fotografiska minne inspirerar mig.

Skriver du på något nytt nu?
Jag håller på med min andra roman. Den heter ”Snedseglaren” och handlar om en svensk medelålders man vars italienska fru och styvdotter försvinner med båt och allt under ett strandhugg på Sicilien år 2005. Mannen flyttar tillbaks till Sverige och Majorna där han betraktas som en kuf av grannarna. Åren går och han tillbringar dagarna med att lyssna på Beatles och renovera en båt. Genom olika förvecklingar får han kontakt med en deprimerad och skoltrött mellanstadietjej som besöker honom varje dag i båtverkstaden. Deras vänskap växer sig stark och tillsammans leker och lajvar de alla saker hon inte klarar av i skolan. Mannen vill dock hela tiden tillbaks till Sicilien för att konfrontera sina demoner och få till ett avslut på sitt tidigare liv.

Varför ska man läsa din bok?
Dumlefalken är som sagt en underhållande hängmatteroman som man tar sig igenom på några dagar. Jag löser inte mysteriet om tillvarons eller livets mening, men berättar en fängslande skröna om människor från en svunnen tidsepok.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag umgås med min familj, komponerar musik och tittar på film.