Berätta om din bok!

Pias äventyr, handlar om en flicka, som av en händelse råkar träffa en av ”de osynliga” som kallas ”Gubben”. Tillsammans med honom upplever hon olika äventyr både reella och mer oförklarliga fantasier.

Hur kom boken till?

Genom tidigare uppmaningar att skriva ner de berättelser som jag roade mina egna barn med när de var i förskoleåldern

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Ramen kring berättelsen var klar från början men skrivprocessen gjorde att äventyren med Pia och Gubben blev fler än som var praktiskt att ha med i en bok. Det finns alltså material till fler böcker om Pia

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har skrivit i stort sett i hela mitt liv på olika sätt. Jag gillar att skriva vers, kåserier och fantasiböcker.

Skriver du på något nytt nu?

För närvarande pågår förberedelser för en äventyrsbok till något äldre barn 9-12 år.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Till alla som frågar mig vill jag säga; Gör det bara! Det är något av det mest stimulerande man kan ägna sig åt. Tiden går aldrig så fort, som den gör när man är mitt i sin berättelse och fingrarna på tangentbordet inte går fort nog.

Varför ska man läsa din bok?

Min bok riktar sig främst till mindre barn. Fler av dessa kan säkert inte läsa själva, varför min bok med fördel kan läsas för barn av en vuxen.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag ägnar min mesta tid åt musik i olika former.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Gärna föräldrar till barn som fortfarande har fantasi nog att drömma sig bort en stund.