Berätta om din bok! 

 

Min berättelse (som detta är del 2 av) utspelar sig i en värld över vilket ödets pendel svänger mellan ljus och mörker och spinner ut profetior av gott och ont över världen. Profetior som formar varje ålders mönster. Det är också berättelsen om exilens folk, som drivits över havet från den gamla till den nya världen. Rohidians folk som skapat sig ett mäktigt imperium, men nu måste möta den fiende de flydde från: Morogiernas svarta folk och deras herre på en tron av ben. En konflikt som kommer att ta dem till drakporten och en makt som hotar själva världens grundvallar.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 

Det fanns en ursprunglig idé, men mycket växte också fram under skrivandets gång.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 

Jag inspireras av idéer som får mig att tänka: det här vore kul att skriva om. Det här skulle kunna bli en bra historia, en berättelse jag vill läsa.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

 

De reagerade positivt och uppmuntrande på mina böcker. Jag har ett stort stöd från mina närmaste och det betyder mycket.

 

Skriver du på något nytt nu?

 

Jag har en hel del små idéer på lager som är fröna till olika berättelser jag vill skriva. De närmaste projekten är dock en spänningsroman i nutid som kombinerar en intressant berättelse med många fascinerande koncept och tankar ur vår nutid. Jag skriver också på del tre av min fantasytrilogi exilens folk.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

 

Alla har minst en bok inom sig, börja skriv på din.

 

Varför ska man läsa din bok?

 

Det är en bok som borde tilltala alla som läser fantasy, samt att den är spännande och jag tror mina läsare kommer att gilla inriktningen som den här trilogin har.

 

Vad gör du när du inte skriver?

 

Jag arbetar som teknisk konsult och programmerar bland annat med beslutstödsystem. Jag gillar också att arbeta med datateknik och grafik och 3D. Jag gillar också att jogga och att träna.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

 

Alla som är ute efter en spännande fantasybok. Men läs del 1 i serien först om du inte har läst den.