Berätta om din bok!

Boken är en enkel introduktion till något som alla människor har nytta av. Hur planerar man sin tid bättre? Hur kan man skriva en smart offert? Hur man lär sig att uttrycka tydligt vad man vill göra eller ha utfört. Kort sagt hur man tillämpar projektledning till vardags och på arbetet.

Boken är uppdelad i tre delar där första delen är en teorigenomgång som kretsar runt begreppet TenIQ (eller Projektets tio viktiga frågor) som jag hittat på. Meningen med dessa frågor är att oavsett vad man skall företa sig bör man stanna upp och tänka igenom tio saker innan man genomför det.

Andre delen är en familj som tänker innan de handlar en ny tvättmaskin. En till synes enkelt uppdrag kan göras på olika sätt men med lite eftertanke visar jag hur man kan spara tid, pengar och frustration om man tänker efter före.

Tredje delen handlar om hur ett företag kan eller borde lägga upp sitt planeringsarbete när något skall utvecklas.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag kände att den mesta litteraturen inom projektledning är tråkig och svårtillgänglig. Dessutom vänder den sig inte till alla. Jag ville göra en lättläst och i vissa fall även rolig bok i ämnet. Att det blev en tredelad bok växte fram under processen och det gör också att man snabbt kommer in i teorierna som exemplifieras i de andra två delarna.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag tycker det är roligt att förmedla vad jag kan och dessutom kanske roa människor på köpet. Under skrivandets gång måste jag säga att gruppen ”Dragonforce” hjälpte mig igenom många partier när man kom i en skrivsvacka.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Ingen var egentligen förvånad då jag pratat om det i många år men inte hittat tiden eller den slutliga inspirationen att göra det förrän våren 2014.

Skriver du på något nytt nu?

Målet är att komma ut med en uppföljare till boken som på ett likartat sätt beskriver ledarskap.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ta hjälp av goda vänner, familj, förlag för att bolla idéer och korrekturläsa. Hur klurig man än är så får man alltid hjälp om andra tillåts kommentera och korrigera.

Varför ska man läsa din bok?

För att man skall lära sig lite mer struktur i livet på ett roligt och tillämpbart sätt. Är man projektledare så får man dessutom lite snabba tips hur man kan göra ännu bättre projekt.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag gillar att träna och just nu jobbar jag på ett svart bälte i Tae Kwon Do inom tre år. I familjen spelar vi också en hel del brädspel vilket ger både demensprevention samt familjetid. Inte helt oväntat så föreläser jag också i ämnet jag skriver om och arbetar som projektledare på heltid också.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Helst vill jag att alla skall läsa den då den innehåller matnyttigheter för alla oavsett kön. Ålder eller yrke.

Köp boken här!