MikeLisbet2-13

Berätta om din bok!
Boken handlar om psykopatiskt beteende på arbetsplatsen som många är berörda av.
Vi svarar på frågor som: Vad händer egentligen med oss och vår arbetsmiljö när kollegan, kunden eller chefen har psykopatiskt beteende? Vem är egentligen psykopat och varför ljuger de och manipulerar både ledningsgrupper, medarbetare och kollegor? Hur hanterar man det och går det att skydda sig på jobbet mot psykopaten? Vem ska man vända sig till? Vi vill ge läsarna mer kunskap och fördjupar oss i viktiga ämnen på arbetsplatsen som lögn, persona, psykologiska kontrakt och whistleblowing. Vi visar också på konsekvenser och kommer med uppmaningen att ta hjälp. Du är inte ensam om att känna dig förvirrad, chockad och med en tilltufsad självkänsla om du drabbats. Psykopatiskt beteende skapar arbetsmiljöproblem.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Det var en färdig idé, som föreläsare och utbildare under många år har vi stött på problematiken med psykopatiskt beteende samt insett att behovet av att prata om ämnet är stort. Vi vill bidra till en ökad igenkänning.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Inspirationen kommer ifrån att vi vill medverka till en gynnsam samhällsutveckling och en välmående psykosocial arbetsmiljö för alla, du ska kunna vissla på vägen till jobbet!

Skriver du på något nytt nu?
Ja, nu arbetar vi på en psykologisk thriller som heter ”Droppen som bröt kamelens rygg”.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Jobba hårt, gör bra research och se möjligheter istället för hinder.

Varför ska man läsa din bok?
Psykopater är ett allvarligt arbetsmiljöproblem, i Sverige finns ca 144 000 i arbetslivet enligt forskning men räknar man in psykopatiskt beteende stiger siffran dramatiskt. Var fjärde person vantrivs på jobbet och psykisk ohälsa kostar i Sverige ca 70 miljarder per år enligt undersökningar, enligt WHO är det ett växande problem i hela världen.

Vad gör du när du inte skriver?
Båda två föreläser, utbildar och jobbar med rådgivning.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som är sysselsatta i arbetslivet för någon gång råkar man ut för en psykopat.

Köp boken på Adlibris och Bokus.