Berätta om din bok!

The Wrathful Traveller är Del 2 i en serie på 5 böcker som handlar om den legendariska trollkarlen Merlin. Enligt legenden har han aldrig dött utan sover i väntan på…ja, på vad? I denna roman har han väckts till liv kring år 1100 med en ny mission – han ska skydda en flicka vid namn Wilda. Anledningen är okänd men han åtar sig uppgiften vilket innebär att han tvingas iväg till det första korståget. Och det andra. Och det tredje, i en ständig kamp mot kyrkans män och religiösa fanatiker i allmänhet.

Hur kom boken till?

Den är en fortsättning på Första delen The Nature of Things – the Merlin Chronicles Volume 1 som utspelar sig under Camelot-tiden på i 500-talets Britannien då Merlins uppgift är att skydda kung Arthur. Boken följer några av trådarna i den urgamla Camelotlegenden och utvecklar Merlins uppväxt och vuxenliv, hans sökande efter en naturlig förklaring till hans magiska krafter, hans kamp mot våld och förtryck i den historiska tiden då legenden utspelar sig. Denna, Volym 2, fortsätter att utveckla Merlins karaktär, hans inställning till sitt förflutna och det samhälle han vaknar upp till samt hans relationer till människorna han kommer i kontakt med.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den färdiga idéen var att boken skulle handla om Merlin och korstågen. Storyn, människorna och händelserna växte fram under skrivprocessen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid varit fascinerad av historia, och länge fascinerad av Merlinlegenden. Och jag har älskat all läsa sen jag var mycket liten. När ingen annan har skrivit just den berättelsen om Merlin som jag vill läsa, får jag skriva den själv!

Skriver du på något nytt nu?

Ja, An Isle Full of Noises – the Merlin Chronicles Volume 3 som utspelar sig I Elizabeths England på 1500- och 1600-talen.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv om något du brinner för men håll huvudet kallt och ’kill your darlings’! Forska så mycket du kan om det du inte känner väl till. Våga låta karaktärerna ta över och fara dit de vill.

Varför ska man läsa din bok?

Den bjuder på spänning, dramatik, en smula existentiell filosofi och komplexa personer i en realistisk skildring av en våldsam värld, en konflikt som fortsätter in i vår egen tid. En historisk roman med inslag av fantasi som har relevans för vårt eget samhälle.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag läser! Och ser mycket på filmer och TV-serier. Doctor Who är en storfavorit. Jag är också besatt av Shakespeare.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som är intresserade av historia och magi, alla som funderar på rötterna till dagens religiösa konflikter, alla som fascineras av Englands historia, alla som gillar ’realistisk fantasi’ och naturligtvis alla som har läst The Nature of Things – the Merlin Chronicles Volume 1.

Köp boken här!