Berätta om din bok!
Boken handlar om troll som lever långt borta i norr i skogarna där.Trollen gör massa roliga saker där i skogen,leker o busar.Samtidigt är det lite vink åt barnen att "man äter inte flygsvamp pga att fen bor i dom.man badar inte ensam eller går till sogen ensam utan vuxen sällskap. att man kan se annorlunda ut fast man kan vara vänner endå.osv.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Bokens ide inspiration kom till, för att en liten flicka frågade min son om han kunde berätta om Troll till henne,o sonen sa till mig :jag vet väl inget om Troll...då tänkte jag MEN jag vet en hel massa,eftresom jag kommer från norrland och där finns det massa troll i skogarna.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Har skrivit vuxen böcker förr,och har även ritat o målat en del.har nyss blivit farmor och vill gärna berätta min syn på saken,skogen och naturen o dom små trollen och fenen,älvorna .få barnenes fantasi på gång.men får inte glömma att fantisera.förr i tiden var detta "sant"med vättar o troll i skogen ,numera har man glömt bort det.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Jag har fått otroligt bra respons redan,många mammor o far/mor föraldrar har köpt boken och säger att det skapar en hel kvälls diskution ,bara en sida o en bild får barnens fantacy i gång.Även ett par pensionärer har berättat att boken fick dom skratta en hel kväll.En dam som jobbar som språklärare till invanrdare tog med sig boken till undervisningen och berättade att det är otroligt bra lärobok.

Skriver du på något nytt nu?
Nästa bok är på gång och den kommer att handla om samma TROLL och denna gång små berättelsen kring bilderna,=Det var en gång trollskog....nej,,men det finns ju ,vi börjar om början...samtidigt att alla troll är olika ,ser olika ut och alla är lika trevliga för det.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Alla kan skriva böcker! ta o skriv en sida ,lägg den i lådan,rita en bild, nästa dag en ny sida,en dag har du fått en hel hög av text eller bilder.Då kan du börja renskriva och sortera allt,,o Vips,,där har du din bok!

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Min bok är avsett för alla 1-100 år.låt fantasin följa med i sidorna,va med i skogen,känn dofterna o hör fågelkvitter på morgon,där alla fåglar planerar sin dag, Va med i naturen med barnen.
Vad gör du när du inte skriver?
Jag är sjukpensionär,pga en whippless skada i nacken.lever ihop med en stor gammal Rottwailer o en perser katt.Umgås med motorcykel intresseradade människor och säljer festkläder på mc träffar.Jobbar lite då o då som telefon rådgivare åt människor som råkat få broblem.Umgås med barnen o barnbarnet o vännerna .