Berätta om din bok!
"Sagan om det prickiga snabeldjuret" är en illustrerat barnbok för åldersgruppen 3-7 år.
Boken handlar om ett litet snabeldjur som inte hittar hem till Dagolandet. På sin färd träffar han bl.a. Den leende Bebisen, Arga Tomten, Trollet i tornet och många fler.
Barnen får bl.a. rita ett eget snabeljur och hitta alla nyckelpigor i hela boken.Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
När jag var runt 20 år stod jag inför valet att satsa på bild eller scenkonst. Jag gick ett år på Grafisk skola och skapade då bl.a en liten prickig figur som jag kallade Det Prickiga Snabeldjuret.
Valet föll dock på scenkonst då jag blev upptagen på Balettakademiens yrkesskola i Stockholm 1997. Sedan följde en massa år som dansare, koreograf och artist.
2008 blev jag mamma och då plötsligt återupptäckte jag min passion för att rita, när jag och lilla David satt och fabulerade med papper och penna.
När mammaledigheten var över hittade jag en gammal pärm med teckningar (bl.a. med Snabeldjuret) och bestämde mig för att leka lite med den roliga lilla figuren. Jag jobbade då på Nya Parkteatern i Örebro och satt mellan föreställningarna och ritade Snabeldjuret på olika äventyr.
När jag hade en liten hög med teckningar började jag fundera på en historie som kunde matcha och långsamt växte boken fram. Teckningar slängdes, nya kom till och historien skrevs om och om och om igen.
Jag gjorde allt i helt fel ordning, men jag har inte haft inte brått om och har lärt mig jätte mycket i processen.
Jag har dessutom fått massor hjälp och stöd från mina fina kollegor, vänner och inte minst från min familj.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag är helt klart mera illustratör än författare och det som inspirerar mig är nästan alltid visuellt. Jag fascineras av Sven Nordqvists underbara böcker och jag jublar över danska barnboksförfattare Jakob Martin Strids tokiga universum.
När jag själv ritar är det underbart att försvinna in i teckningen och känna friheten. Allt är tillåtet, det finns inget man inte får. Det finns inget som är omöjligt. Det är jag som bestämmer.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Bara positivt och uppmuntrande. Men jag har också fått massor bra kritik att jobba vidare med.

Skriver du på något nytt nu?
Just nu funderar jag på nästa projekt. Jag har flera olika texter liggande (egna och andras) som jag har möjlighet att börja göra illustrationer till. Den här gången kommer jag att börja med historien och göra bilderna efter den, inte motsatt som med Snabeldjuret.

Varför ska man läsa din bok?
Jag tror att båda barn och vuxna kan njuta av "Sagan om det prickiga snabeldjuret".
Det finns massor små detaljer i illustrationerna som man kan hitta tillsammans, eller som barnen kan undersöka medan mamma eller pappa läser historien.
Jag hoppas dessutom att jag har fått till texten så det är en bok man som förälder kan läsa många gånger (alla som läser för sina bar vet hur långtråkigt det kan vara att läsa barnens favoritbok igen och igen, speciellt om texten inte riktigt håller).

Vad gör du när du inte skriver?
Jag jobbar som artist på shower, revyer och musikaler och producerar även egna shower till hotellanläggningar och restauranger m.m. 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Barnfamiljer som uppskattar fri fantasi och gemenskapen i lässtunden.

Köp boken här!