Berätta om din bok!

Min bok är en satirisk story om livet i en döende bygd. Navet i berättelsen är en restaurang/bensinstation vid namn Sista Utposten. Då all annan service är borta är stället livsviktigt för de sista kvarvarande byborna. När Mustafa, mannen från ökenlandet, får nys om att ställets ägare är utbränd ser han sin chans att tjäna stora pengar, men så snart han tar över uppstår kaos bland de anställda och i hela byn. Boken innehåller också flera bihistorier. Till exempel den om Dick, en förbisedd ungkarl som desperat försöker finna kärleken. Jennie som drömmer om nåt bättre, men ändå inte är redo att ge sig av. Här finns de stadiga kärringarna Margareta och Kerstin som vågar stå upp och slå näven i bordet, och sist men inte minst Linn från storstaden som tack vare barndomens solskensminnen återvänder till byn på jakt efter sina rötter och även ett sommarjobb på Utposten.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

I grunden var det en färdig idé. Eftersom jag jobbat länge på det ställe som är förebild för Sista Utposten såg jag potentialen i att det skulle kunna bli en kul berättelse. Sen har ny inspiration tillkommit under skrivandets gång.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att med egna ord måla upp miljöer och berätta historier som når fram till läsarna.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Folk verkar tycka att det är spännande. En del har vetat att jag skriver, men för andra har det kommit som en överraskning.

Skriver du på något nytt nu?

Har idéer och påbörjade manus, men inget konkret projekt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Envishet krävs. Om man tror på sin idé måste man ibland kämpa för att ”hitta in” i berättelsen. För att kunna ge liv åt karaktärer och miljö måste man själv vara närvarande.

Varför ska man läsa din bok?

Har fått höra att det är en feelgood-bok och att den väcker känslor, både skratt och gråt. Den utspelar sig dessutom i en miljö som inte är alltför ofta skildrad i litteraturen.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla med humoristiskt sinnelag.