[vc_row][vc_column][vc_column_text]Berätta om din bok!

Det är en roman där en medelålders kvinnas relationer, tankar och funderingar kring livet beskrivs. Man följer personens vardagsliv under en tid. Ett enkelt vardagsliv utan stora åthävor. En vardag som kretsar kring ätandets villkor, små korta resor i svenskt landskap, möten med främmande människor och möten med nära och kära. Boken handlar om sorg, kärlek och hur det kan vara att leva med ångest och självmordslängtan till och från. Det är en lågmäld berättelse om att det nog inte finns någon mening med livet utan det bara är. Här och nu. Boken kanske kan upplevas lite sorglig. För någon kanske det motsatta och rent av hoppfull.

Hur kom boken till?

Det var sorgebearbetning från början att jag började skriva. Jag bara satte igång utan att egentligen ha en tanke på en bok. Sedan fortsatte jag bara.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den växte fram under skrivprocessen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Möten i vardagen. Samtal med människor. Sorg.

Skriver du på något nytt nu?

Ja.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Alla har en historia att berätta. Försök att sätta ord på den. Bara börja. Låt någon i din närhet ge lite feedback. Om du inte känner att du själv kan eller vill försöka skriva så kanske någon annan kan skriva just din berättelse? Tänk att det alltid kan finnas någon därute som skulle vilja läsa just det du vill förmedla.

Varför ska man läsa din bok?

Kanske för att få sig en tankeställare. Kanske för att påminna sig om att uppskatta det vardagliga, lilla och nära. Livet är kort. Vi har bara här och nu. När döden kommer kan det bli bråttom. Boken är en påminnelse om att man ska försöka att inte slösa för mycket tid på skitsaker. Man får gärna läsa boken för att kanske lite bättre kunna förstå hur det kan vara att leva med ångest och självmordslängtan. Det kan vara lättare att se en fysisk åkomma hos någon. Därför behöver vi än mer hjälpas åt att synliggöra det osynliga. Fortfarande möter jag människor som säger att det bara är att skärpa sig. Så enkelt är det inte.

Vad gör du när du inte skriver?

Jobbar, läser och promenerar.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag skulle gärna se att de som har tappat hoppet läser den. Självklart även andra. Kanske även de som inte har levt ett liv med ångest och självmordslängtan? Alla kanske är drömmen.

Köp boken här![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]