Gillar du att skriva? Har du en hjälte? Var med i Stadsbibliotekets skrivartävling! Du som går i årskurs 6-9 är välkommen att vara med i tävlingen på temat Hjältar och förebilder.

Vem är din hjälte eller förebild? Är det kanske en gammal mytomspunnen hjälte eller är det en vardagshjälte? Vad och vem är en antihjälte? Finns det bra eller dåliga förebilder? Hur känns det att vara någons hjälte?

Kanske är det Edward Snowden, Blondinbella, Kissie, Zlatan, Kristian Gidlund, Malala, Pussy Riot eller Greenpeaceaktivister i Forsmark? Eller kanske din vän? En familjemedlem eller du själv?

  • Du kan skriva dikt, brev, sångtext eller berättelse (verklighetsbaserat eller påhittat). Du väljer själv formen som passar dig bäst!
  • Ditt bidrag ska vara på max 5 sidor med enkelt radavstånd.
  • Maila ditt bidrag till [email protected] senast den16 mars 2014. OBS! Glöm inte att skriva ditt namn under texten du skickar till in. Vi behöver också veta telefonnummer/e-mail till din förälder, samt vilken skola och klass du går i.

Texterna kommer att bedömas av en jury och prisutdelningen äger rum den 23 april på Världsboksdagen i Rotundan, Stockholms stadsbibliotek. De bästa texterna kommer att publiceras i en bok.

För att få mer inspiration om hjältar och förebilder kan ni kolla in https://biblioteket.stockholm.se/inspiration/hj%C3%A4ltar-och-f%C3%B6rebilder#main-content

Har du frågor? Maila [email protected]