Berätta om din bok!

Snöland är en bok som jag hoppas ska överraska eller förbrylla. Väcka tankar eller ge njutning. Kanske rentav en själslig upplevelse. Vill inte berätta mer.

 

Hur kom boken till?

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? Det började med ett samtal. Om en färja. Om politik. Om vägar att nå inflytande. Att påverka.   Idén växte fram, men ändå fanns vissa ramar.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Lusten till det skrivna ordet. Nästan en njutning att skriva. Att skratta, gråta, och vara arg under processen. Men även att dela med mig av upplevelser och få förståelse för det jag erfarit.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Bara ordet författarskap skulle nog de flesta skratta åt. Lite elakt sådär. Därför valde jag att bara berätta för de närmaste att jag skrev på något. Såg ingen publik när jag skrev.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Att våga se sina egna erfarenheter eller den egna vyn på världen som mer givande än vad det verkar. Kanske något för nästa generationer att lära av. Och känna efter, vad ger mig lust? Att kanske kunna vidarebefordra den lusten till någon annan. Och att med självförtroende skriva, med känslan att jag duger, min röst är viktig. Också.

 

Varför ska man läsa din bok?

Ja, varför läser människor böcker? Finns säkert flera svar. Skulle nog vilja att de som läser Snöland får en upplevelse, inte bara känslomässigt, utan även en eller två nya tankar om verkligheten.  Eller bara känna glädje över att läsa ännu en saga för vuxna.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag tänker.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

11 års gräns. Sedan är det fritt fram.

Köp boken här!