Berätta om din bok?


Egentligen är den en reseberättelse om en resa jag gjorde under ett halvår. Den avhandlar även mycket funderingar om världen, men det är alltid människorna jag mötte under resan som står i fokus för berättelserna. Samtidigt handlar boken om det självständiga resandet som fenomen. Varför man väljer att avstå från ett normalt liv för att istället leva som nomad. Som titeln antyder handlar det om att leva i nuet. Platserna, människorna och mötena i boken är alla självupplevda. 
 
Hur kom boken till?

Jag hade inte en tanke på att skriva en bok när jag åkte iväg. Det började som ett slags reseberättelse för att nära och kära skulle kunna följa mig under tiden jag var borta. Sen fick jag mycket uppmuntran och inspiration. När jag till slut bestämde mig för att publicera den var det som en kul grej och att alla eventuella intäkter skulle gå till ett välgörande ändamål.
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Oftast är det människor jag möter längs vägen. Sen blir jag alltid inspirerad av planer som ändras, när det inte går som man har tänkt sig. Motgångar, missöden och incidenter jag råkat ut för är alltid roligt att skriva om.
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Från min sida har det varit ett motvilligt författarskap, det är min närmaste omgivning som har varit drivande och stöttande i processen. Själv har jag fortfarande svårt att tro att någon egentligen vill läsa det jag skriver.
 
Skriver du på något nytt nu?
 
Jag går inte ut utan min anteckningsbok! Tankar, händelser, insikter, vad som helst. Men det är för privat bruk och inte tänkt att leda till en ny bok.
 
Vad gör när du inte skriver?

Just nu jobbar jag som jourledare inom äldreomsorgen på nätterna. Men i grund och botten är jag nomad. I vinter bär det iväg till Sydamerika.