Berätta om din bok!
Det är en bok som handlar om mineralerna i vår kropp och vad som händer  om vi får brister eller överskott av en viss mineral. Eller vad som  händer när det uppstår obalanser mellan olika mineraler.
Det här är information man kan få fram genom en hårmineralanalys och boken beskriver de fördelar som finns att göra en sådan analys. I boken beskrivs också förhållanden mellan olika mineraler men även mellan  mineraler och vitaminer och hur dessa samverkar eller motverkar  varandra. Här beskrivs också olika metabola typer och vilken påverkan näring och mineraler har på dessa.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under  skrivprocessen?
Jag har ju inte skrivit denna bok utan bara översatt den, och det  började jag med för flera år sedan efter ett seminarie om  hårmineralanalys. På detta seminarie var Dr David Watts föreläsaren.
Under seminariet framfördes önskemål om att man ville ha någon som  gjorde en översättning av Dr Watts bok till svenska. Efter lite betänketid anmälde jag mig till detta. Jag hade aldrig översatt något  tidigare och kände att jag ville testa mig själv om det här var något  jag klarade av. Så nu, ett antal år senare, är boken på plats och det  är jag mycket glad över!

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har egentligen alltid velat skriva, men har aldrig riktigt haft  någon bra idé själv. Då blev det här en bra kompromiss, alltså att  översätta en annan persons arbete. Det gör jag gärna om.

Skriver du på något nytt nu?
Nej, jag skriver inte på något just nu, först måste jag smälta detta  projekt!

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
För mig var den tuffaste biten med boken själva layouten. När jag  började layouten, gjorde jag det med hjälp av en grupp studenter som läser grafisk design. Själv var jag inte 100% klar med korrekturläsningen när detta jobb påbörjades och under hela layoutprocessen hittade jag nya saker som borde rättas eller förändras.
Då hade jag själv inte tillgång till materialet utan det var projektgruppen som blev tvungna att göra uppdateringarna, och det var  inte helt optimalt att begära att en grupp studenter med andra prioriteringar skulle jobba med min bok. I slutändan var det sonen, som  också läser grafisk design, som fick slutföra jobbet. Så den största lärdom jag har gjort under den här processen är att se till att  materialet är klart och "korrat" innan du lämnar det ifrån dig, och ha en tidplan som ska hållas!

Varför ska man läsa din bok?
Är man intresserad av hur man mår och är intresserad av hälsa och olika  hälsotillstånd så är det här en viktig bok. Den kan ge förklaringar till varför man man mår dåligt eller konstigt utan att riktigt förstå varför man mår som man gör.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag har ett heltidsjobb på ett stort företag och på fritiden håller jag  på med mitt företag Nässlor & Nypon. Jag är utbildad närings-, ört- och aromaterapeut samt friskvårdsmassör. Just nu läser jag en massörutbildning med inriktning på att bli massageterapeut /certifierad massör. När jag inte håller på med detta följer jag gärna innebandy på olika nivåer, framförallt dotterns lag.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som är intresserade av sin hälsa ska såklart läsa denna bok!

Köp boken här!