Berätta om din bok!
Boken bygger på ett självlärt avslappningsprogram innan sänggåendet, för att somna fortare och sova djupare.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Idén om att skriva en bok växte fram under 2008, men bygger på tankar och praktisk utövning sedan mitten av 80-talet. Min första bok en engelsk utgåva, Insomnia and Stretch to Sleep-Program från iUniverse, US, började skrivas januari 2009 och släpptes mars 2013. Den svenska versionen är förkortad och förbättrad för att öka mottagligheten.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Eftersom jag själv har använt mig av dessa övningar och fått snabbare insomning och djupare sömn vill jag självklart att andra skall få del av denna metod. Sedan jag har intresserat mig för alternativmedicin i många år och även studerat allmänmedicin i Uppsala har jag en förankring i medicinsk teori som ligger till grund för min sömnforskning.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Författarskapet är för de mesta en ensamhetsföretagande som de flesta författare nog kan skriva under på. Är du dessutom okänd inom författarkretsar eller skriver för första gånger är du inte betrodd av någon. ”Ensam är stark” är ett uttryck som passar bra in på denna typ av författarskap.

Skriver du på något nytt nu?
Den svenska versionen kommer att översättas till engelska så fort det är möjligt och sedan blir det uppföljning av samma tema med flera böcker på svenska och utländska språk.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Har du en idé som fungerar för dig och som inte har skrivits om tidigare, skriv. Lyssna på råd, men inte nödvändigtvis på ”nejsägare”. Håll fanan högt och tro på ditt projekt.

Vad gör du när du inte skriver?
Just nu söker jag jobb, men hoppas att mitt bokprojekt och varumärke skall utmynnas i företag i framtiden.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla läsare kan få positiva vibbar av min bok, men den är främst ämnad för stressiga personer med sömnsvårigheter

MVH
Claes Zell
Stretch2Sleep Sverige
stretch2sleep.se

Köp boken här!