Berätta om din bok!

Min bok är uppbyggd på två separata berättelser- en sann självbiografi och en fiktiv arbetsplats.

Hur kom boken till?

Jag har ända sedan jag var barn drömt om att skriva en bok. Då jag lämnade min gamla arbetsplats (efter nästan 30 års tjänstgöring), blev det en nödvändighet att skriva av mej och på det sättet hitta en läkningsprocess.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den fiktiva arbetsplatsen var väldigt självklar från första stund, jag behövde skriva av mej. Sedan föddes idén att jämsides berätta om min uppväxt och mitt liv.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag inspireras mycket av mitt egna liv och mina upplevelser och svårigheter. Jag känner även starkt för orättvisor i samhället och reagerar kraftigt på bla mobbning – både gällande barn och vuxna.

Skriver du på något nytt nu?

Inte ännu men jag har redan en planerad fortsättning på den bok som jag nu ger ut.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Börja bara skriva, hur som helst och var som helst. Efter hand hittar boken själv sin uppbyggnad och plötsligt föds den fram precis som du tänkt det. Var inte så rädd för att göra fel, skriva fel eller rädsla för sammanställning – det löser sej an efter.

Varför ska man läsa din bok?

Det finns en hög igenkänningsfaktor i min bok, de flesta kommer att känna igen sej i något avsnitt. Mobbning och utanförskap är en stor faktor då det gäller psykisk ohälsa och detta ämne kan aldrig få för mycket publicitet. 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag har ett nystartat bolag som erbjuder coaching och så gör jag personliga hantverk – långt gjort av gammalt material.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag känner att alla kan och bör läsa boken – ung som gammal. Jag önskar även att personer i ledande positioner skulle läsa den och ta lärdom i, hur lätt du kan sänka en anställd och en medmänniska – på grund av ogenomtänkta beslut på en arbetsplats.