Berätta om din bok!
Boken består av dikter skrivna 1960 - 2014. Den äldsta dikten skrev jag när jag var 18 år och gick i gymnasiet. Den blev tryckt i tidningen Vi - jag var mäkta stolt. Kanske var det incitamentet till att fortsätta att skriva dikter. Jag skrev helt naturligt mest under studieåren men sedan har det droppat "under tiden" jag levt. Numera skriver jag mest haiku - några finns med i boken.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag hittade en bunt papper med handskrivna dikter som jag av någon anledning sparat. Till min förvåning fann jag att jag fortfarande kunde stå för det mesta av det som fanns på pappren.
En god vän hade nyligen gett ut en bok på eget förlag - så varför inte?

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag skriver när jag mår bra - eller när jag mår dåligt. Jag blir inspirerad av naturen, av människor jag möter, av konst och musik. Ett ord kan få mig att komma igång - jag gillar ord.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Jag höll det för mig själv tills publiceringen , bara min familj visste. Alla blev mycket förvånade, jag fick många positiva kommentarer.

Skriver du på något nytt nu?
Nej - jag skriver en haiku då och då. Jag tycker om den självvalda begränsning som det innebär. Överväger att gå in i Svenska Haikusällskapet...

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är pensionär sedan ett antal år. Jag läser böcker, löser korsord, lyssnar på radio, umgås med vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som älskar poesi - och dom andra också!

Köp boken här!