Berätta om din bok.

Det är en fantasy, förankrad i vår verklighet/vår värld. Den handlar om en kvinna som får erbjudande om att bli medlem i något som kallas gemenskapen. Därigenom får hon förmågan att skifta mellan människohamn och varghamn. Hon får vargens sinnen även som människa, samt en del andra gåvor.

Gemenskapens medlemmar genomför uppdrag som kommer i deras väg. Första delen av boken innehåller hur hon lär sig leva med allt det nya och ett enkelt uppdrag. Den andra delen består av ett stort uppdrag där hela gruppen är involverade.

 

Hur kom boken till?

Historien växte och jag tyckte själv om den. Det är det första jag skrivit i ”jag”-form och det bara stämde överens för mig och jag bestämde mig för att detta skulle bli min debutbok.

 

Var det en färdig ide eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag får vissa idéer om vad som skulle kunna ingå i historien och sedan väver jag samman de olika delarna till en hel historia. Vet inte om det räknas som en färdig ide eller om det är något som växer fram. Tycker att det är båda delarna.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att vara ute i naturen, ute i det fria, kan vara en sak som inspirerar mig. Det kan även vara en känsla som kommer till mig i något av livets alla krumsprång. Eller ett möte med en människa, kan också inspirera. Kan alltså vara vad som helst som kommer i min väg i livet. En stor källa för mig är kärleken till min man och det liv vi skapat åt oss.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja, fortsättningen på Vargen är påbörjad.

 

Har du tips och råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv från hjärtat och av vad som kommer till i tankarna. Låt inspirationen komma från omgivningen, gläds åt det som finns i livet och hämta energi ur det. Sedan kan det bli vad som helst som rinner ur pennan och fastnar på pappret.

 

Varför ska man läsa din bok?

För att få läsglädje, fantasier och en skön upplevelse. Det är den känsla jag får av att läsa. Är man en ”läsande” person med lite dragning till fantasyns mysterier så tror jag att man kan få en skön läsupplevelse av att läsa min bok.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Arbetar som undersköterska inom äldrevården. Bor på en liten gård i skogen med min man och vår hund. Dessutom har jag två underbara barn som nu är vuxna och därigenom ett barnbarn som är mormors guld. Det är ett av livets bästa att få umgås med dem.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Naturligtvis mina nära och kära, om de känner att de har lust, förstås! Annars så vill jag locka de som är ”läsande” personer och som vill ha en god läsupplevelse.