Berätta om din bok!

"Viktiga saker i Uppsala" handlar om när Stina och Måns är på besök hos farfar och farmor i Uppsala under ett höstlov. Under den veckan får de lära sig saker som farfar tycker är viktigt. Det är t.ex. varför man inte ska prata när man försöker få upp en skatt ur Fyrisån. Egentligen handlar boken om Uppsala och den är berättad på ett sätt som barnbarnen kan tycka är roligt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att berätta för barnbarnen är en viktig inspirationskälla. Oftast är det händelser ur verkliga livet som är grunden för berättelserna. Verkligheten överträffar nästan alltid dikten och det finns mycket i vardagslivet som kan bli berättelser. Det kan vara barndomsupplevelser eller något dagsaktuellt.

Varför ska man läsa din bok?

Helst vill jag att de som lyssnar ska lära sig något. Vi äldre har ofta den ambitionen. Men då går det inte att berätta hur som helst. Det viktigaste är att det blir en intresseväckande berättelse som man minns. Eftersom barnbarnen ännu är flitiga lyssnare blir det fler böcker om barnbarnens besök. I boken ”Viktiga saker i köket” ska man få lära sig laga mat och baka och i ”Viktiga saker i trädgården” blir det kunskap om odling. Självklart berättat på mitt eget sätt.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Förhoppningsvis kommer en vuxen att läsa boken högt för barn. Då blir det fler som delar berättelsen och som kan prata om den. Fungerar det riktigt bra kommer man att lägga till egna kunskaper om Uppsala.

Köp boken här!