Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Att skriva en bok har varit en dröm jag burit inom mig i många år. Jag har sedan barnsben haft en stor passion för att skriva. Skrivandet har alltid varit ett sätt för mig att bearbeta, reflektera över och bevara livets lärdomar och erfarenheter. Idén till ”Vilken himla tur” kom som en skänk från ovan på ett så vardagligt ställe som i mitt eget badkar. Fredagen den 13 april 2012 visste jag att jag skulle skriva en bok, även om jag inte visste exakt hur det skulle gå till då. Jag förstod inte heller vilka fantastiska lärdomar det skulle innebära för mig, men jag kände en fullständig tillit till att det skulle bli av. 1 år och 9 månader senare, fredagen den 13.onde december 2013, var den klar. Jag kallar boken för mitt Mirakel och de som läser den kommer säkerligen förstå varför.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har under skrivandets gång fått en förändrad syn på världen och en djupare livsfilosofi som gör mig lugn, trygg och lycklig. Men jag vill understryka att det inte har något med religion att göra. Jag har följt mitt hjärta, funnit min sanning och min inspiration är att få hjälpa andra att finna sin.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Jag har varit lite dålig på att marknadsföra mig så det är mest mina närmsta som vetat om det. De har alla tyckt att det varit kul att jag skrivit en bok och har stöttat mig hela vägen. Nu kommer den stora utmaningen och det är att nå ut till fler…

Skriver du på något nytt nu?
Jag fortsätter att skriva om det jag tror på och får till mig. Jag kommer lägga ut texter och tankar på min hemsida www.himla-tur.com

Jag känner en stark vilja att dela med mig av den inre visdom jag som vuxit sig stark inom mig i och med mitt bokskrivande. Jag tror verkligen att en bättre, mer kärleksfull och medmänsklig värld är på intågande och jag vill göra allt jag kan för att kämpa för det jag tror på.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Följ ditt hjärta och lev din dröm! Låt inget hindra dig från att göra något du gläds åt och tror på. Vare sig det är att skriva en bok eller något helt annat. Allt är möjligt!

Varför ska man läsa din bok?
Boken är i första hand tänkt att väcka funderingar och öppna upp för reflektion och ändrade tankebanor hos läsaren. Min tanke är att oavsett vilken tro om världen och livet du har så ska det finnas budskap du kan ta till dig i boken.
Jag hoppas den kan inspirera många till att följa sitt hjärta och finna vägen till sin sanning. Våga tro på att livet har mer att erbjuda än det vi kan ta på och se med blotta ögat. Allt har en mening även om vi inte alltid kan förstå den direkt. Vägen till lycka och välmående kan vara krokig, jobbig och lång men om vi inte ger upp så kommer vi alla fram till slut. Hur vi väljer att se på vårt liv och de prövningar vi utsätts för kan vara avgörande för hur vi klarar oss ur svåra situationer. Du har alltid ett val!

Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar som förskollärare och har ett brinnande intresse för pedagogik, lärande och inre ledarskap. Jag vill se en förändring när det gäller skolans fokus och även samhällets utveckling. Jag har aldrig intresserat mig så mycket för politik som nu och jag hoppas det kommer ske förbättringar även där i framtiden. Så att vi kan få leva i demokrati i praktiken och inte bara i teorin.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Min önskan är att fler och fler ska få chansen att känna det jag känner i mitt hjärta. De som söker en mening med livet kan säkerligen ha nytta av min bok. Jag skulle även vilja nå fram till tvivlarna för jag hoppas att de som anser att allt som har med andlighet att göra är trams, bluff och båg får sig en tankeställare. Alla mår väl av personlig utveckling och att få möta sin inre kärna. Vår värld är inne i en revolutionär förändring och mänsklighetens medvetande är på väg mot nya dimensioner. Vi har alla ett val och ett ansvar att leda vår värld åt rätt håll och hjälpa vår jord och oss själva till överlevnad och hållbarhet.

Köp boken här!