Berätta om din bok!

Vinterstorm är ett familje- och relationsdrama som utspelar sig i fantasymiljö. Boken handlar om Embla och Mangaran, som träffar varandra en sen kväll på ett värdshus i Romero. Deras första möte blir början på en stark och osannolik vänskap. Vi får följa Mangarans jakt på lycka i Anoths slumkvarter och Emblas strävan efter ett liv där hon, och inte hennes far, har makten att bestämma vad hon ska göra med sitt liv. De båda kastas in i ett otroligt äventyr, där det förflutna gömmer på hemligheter fyllda av svek och förtvivlan. Och där sanningen om en familj blir värd att kämpa för.

Boken är främst en ungdomsroman men är också läsvärd för vuxna.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken är baserad på en brevnovell som jag började skriva på för mer än tio år sedan. Så idén har funnits där länge, men att binda ihop händelseförloppet var helt klart en process. För något år sedan bestämde jag mig för att avsluta brevnovellen, men jag kände att det fanns så mycket i berättelsen som inte kom till sin rätt. När jag så 2012 fick barn väcktes skrivarlusten till liv igen och manuset fick sig en rejäl genomgång; formatet ändrades, detaljerna sågs över och breven förpassades till att bli en extra krydda. Att få berätta historien om Embla och Mangaran på ett sätt som skulle göra dem rättvisa blev till något av det roligaste jag gjort!

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att ta en liten detalj i omgivningen och sedan försöka väcka den till liv genom det skrivna ordet inspirerar mig. Det handlar mycket om att samla på observationer och sedan hitta rätta platsen att använda dem. Jag är en person som gillar att spara på intryck oavsett hur stora eller små de än är. Förutom det så är det också en stor skopa disciplin; att få ner ord och meningar på pränt för att komma igång och komma vidare – och sedan skriva om.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Det var nog ingen som blev speciellt förvånad när de hörde att jag skrev. Jag har alltid skrivit på något. Det som är så roligt med Vinterstorm är att det är en historia som min familj har fått följa och se utvecklas allt eftersom tiden har gått.

 

Skriver du på något nytt nu?

Jag har ett par idéer som jag jobbar på att utveckla vidare. Bland annat vore det väldigt roligt att skriva en fortsättning till Vinterstorm.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vinterstorm är som sagt främst en ungdomsroman, men även vuxna som har en förkärlek till fantasyberättelser eller relationsintriger kan med fördel läsa denna bok.

Köp boken här!