Berätta om din bok!

"Why not?" handlar om saker som jag har tänkt på och om situationer som jag möter i min vardag. "Why not?" handlar till stor del om livsfilosofi. Syftet med boken är att människor ska bli lyckligare och våga vara snällare mot varandra.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 

Jag har alltid skrivit om det jag känner och upplever. "Why not?" handlar om många saker som jag känner att man bör ifrågasätta ibland. Och jag tror att många människor existerar istället för att leva. Jag vill inspirera människor att leva istället för att existera. Jag vill inspirera människor att agera mer. Så det var absolut en färdig idé. Men självklart har jag skrivit till saker och ändrat saker under mitt skrivande.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 

Jag har hållit på med skrivandet på olika sätt sedan jag var 8 år. När jag var 8 år fick jag nämligen min första dagbok av min mamma. Jag blir inspirerad av mycket i livet. Jag blir inspirerad av olika saker och olika människor beroende på vilka situationer jag befinner mig i livet just då. Och jag blir väldigt inspirerad av starka och orädda människor. Men jag blir inte inspirerad av avundsjuka eller elakheter.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

 

Positivt.

 

Skriver du på något nytt nu?

 

Kanske.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

 

Att tro på sig själva. Att tro på sin idé.

 

Varför ska man läsa din bok?

 

Den är enkel att läsa. Den innehåller inte många sidor. Den ifrågasätter mycket och kanske kan man känna igen sig eller skratta åt något i boken. Om man inte gillar boken efter läsningen har man i alla fall varit modig och gett den ett försök.

 

Vad gör du när du inte skriver?

 

Blir inspirerad.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

 

Jag har skrivit min bok "Why not?" till alla som vill läsa den. Den är inte så tjock och har inte många sidor, vilket innebär att även de som vanligtvis inte brukar eller inte gillar att läsa böcker kan läsa den.  Det var också meningen med boken; att så många som helst skulle kunna läsa den. Jag tror inte att en bok behöver innehålla många ord för att inspirera eller ge ett intryck.