Barnböcker

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 451

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Färgpennor vaknar till liv
    Färgpennor vaknar till liv
    136 SEK 170 SEK
    Ásdís bor hos sina morföräldrar på Seyðisfjörður som ligger vid Islands östra fjordar. De bor på en grön sluttning. Där finns ett vackert vitt betonghus med rött tak. Deras trädgård är vacker och doften av blommorna omger dem under varma sommardagar. Ásdís har bott hos sin mormor och morfar sedan hon var fem år när hennes föräldrar, Von och Guðmundur, åkte på en resa till Montpellier i Frankrike. De skulle vara borta i två veckor, men resan tog en oväntad vändning när de försvann spårlöst. Ingen har hört av dem sedan dess.
     
     
    María och Kjartan, Vons föräldrar, har levt i hopp om att deras dotter och svärson en dag ska återvända hem. Berättelsen är väldigt spännande och vacker eftersom Ásdís och hennes mormor María ger sig i väg på ett stort äventyr med hjälp av livfulla träfärgpennor och en fjärilsnalle. En saga som passar för barn i åldern 6–10 år. 
    Läs mer
  2. Skyddsvargen
    Skyddsvargen
    220 SEK

    Skyddsvargen handlar om vänskap och hemligheter, och om att hitta sin egen väg i en värld där föräldrarna sviker och högstadiegänget väntar runt hörnet med knutna nävar. Det är en berättelse om svek och uppror, men även om hopp och vänskapens kraft.

    Läs mer
  3. Kattsystrarna Wilda och Wilja firar jul i Småland
    Kattsystrarna Wilda och Wilja firar jul i Småland
    199 SEK

    När julklappsutdelningen är klar lägger sig ett lugn över Lovisero. Hönan Agda spelar julklappsspel med mössen Tim och Timmy och Wilda lägger sitt nya muspussel. Prästtuppen Tore gal julevangeliet för de som orkar lyssna.

    Läs mer
  4. Umi kan nästan allt!
    Umi kan nästan allt!
    200 SEK

    Umi är fyra år och kan nästan allt utan att ha provat innan. Bell säger att Umi brukar krångla men det bryr hon sig inte om. Tänk vad bra det är att kunna sjunga på engelska, plantera strumpor och stå på händer.

    Läs mer
  5. Rätt ut i världen
    Rätt ut i världen
    180 SEK

    Rätt ut i världen är en berättelse om dina och dina kamraters rättigheter. Ja, även dem du aldrig har träffat innan.


    Att ha rätt till att tänka, tycka och säga sitt. Att ha rätt till ett namn, lek, vila, fritid, vatten, kläder och ett hem. Få prova och att lära sig saker. Och att få vara ifred när en vill det.


    En berättelse om att du är lika viktig som alla andra och att alla andra är lika viktiga som dig. Det är det viktiga i världen.

    Läs mer
  6. Fy Bubblan, för plast!
    Fy Bubblan, för plast!
    180 SEK

    Följ med fisken Bubblan och se vad som händer när Bubblans klass råkar ut för ett anfall
    av plastskräp just när skoldagen har startat. Det blir en dag de sent ska glömma. Händelsen väcker många frågor hos havsdjuren, exempelvis: ”Varför slänger människor plastskräp i havet? Tror människor att vi vill leva i en soptipp?”

    Läs mer
  7. Tigerspår
    Tigerspår
    160 SEK 200 SEK

    Ane vänder sig om och ser tigern rätt i ögonen. De bärnstensgula, kalla ögonen stirrar på honom och Ane blir stel av skräck. Det känns som om tiden står still. Ane, en tonårspojke under sena stenåldern, vaknar upp i en dunge ute i ett stort gräshav. Han har tappat minnet och vet inte var han är. Ane är ensam, utan vapen och mat, och har bara sin hund Tuss som sällskap. Han bestämmer sig för att försöka hitta hem igen och ger sig ut i det enorma gräshavet som växer runt dungen. Men något följer efter i hans spår.

    Läs mer
  8. Sagan om Prinsessan Frejdig
    Sagan om Prinsessan Frejdig
    136 SEK 170 SEK

    Prinsessan Frejdig är trött på slottslivet, där hon tvingas bära klänning var dag, gå på baler och lära sig vilken gaffel man har till salladen. Efter mötet med en förtrollad skata ger hon sig ut på äventyr för att rädda Prins Blåögd. Resan kantas av spännande möten och leder henne till slut till den eviga vinterns skog där en fruktad trollpacka bor.

     

    Kommer hon att hitta Prins Blåögd och kan sagan få ett lyckligt slut när det som förväntas av en inte är det som känns bra?

    Läs mer
  9. Lars och Ulf bygger ett flygplan
    Lars och Ulf bygger ett flygplan
    170 SEK

    Två femåriga kompisar. Vad kan de åstadkomma? Mycket, ska det visa sig när de bestämmer sig för att bygga och flyga ett flygplan!

    Läs mer
  10. Murre reser till Gotland
    Murre reser till Gotland
    180 SEK

    En kattfamilj bestående av pappa Frasse, mamma Sara och deras lille son Murre lever ett lugnt och tryggt liv som ladugårdskatter på en liten gård i södra Sverige.

    En dag händer det saker som förändrar deras liv. Det blir Murre som kommer att stå i centrum för vad som händer på gården. Det hela får till följd att katterna bestämmer sig för att lämna gården för att i stället bege sig på en äventyrlig resa till Sveriges största ö, Gotland! Det är mamma Sara som utan att egentligen mena det kläcker idén.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 451

per sida
Sätt fallande sortering